<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/35359>>.

S’ajorna l’espectacle “Emoriô” de Sound de Secà

Per motius de salut d’alguns membres del grup, estava programat en el marc de l’Estiu en Viu per a aquest divendres, 9 de juliol, a les 21.30 hores, a la plaça de la Sardana de la Seu VellaEl prestigiós i reconegut saxofonista suec i establert a Barcelona, Fredrik Carlquist, oferirà un concert de jazz dissabte, 10 de juliol,a les 21.30 hores, a la plaça de la Sardana de la Seu Vella

Per motius de salut d’alguns membres del grup, estava programat en el marc de l’Estiu en Viu per a aquest divendres, 9 de juliol, a les 21.30 hores, a la plaça de la Sardana de la Seu VellaEl prestigiós i reconegut saxofonista suec i establert a Barcelona, Fredrik Carlquist, oferirà un concert de jazz dissabte, 10 de juliol,a les 21.30 hores, a la plaça de la Sardana de la Seu Vella

L’espectacle “Emoriô” que havia d’oferir Sound de Secà aquest divendres, 9 de juliol, a les 21.30 hores, a la plaça de la Sardana de la Seu Vella, en el marc de la programació de l’Estiu en Viu s’ha hagut d’ajornat per motius de salut d’alguns membres del grup. La Paeria treballa per reprogramar-lo en una altra data.

Dissabte, 10 de juliol, també a les 21.30 hores a la plaça de la Sardana de la Seu Vella, arriba el concert del prestigiós i reconegut saxofonista suec establert a Barcelona, Fredrik Carlquist que estarà acompanyat per Toni Solà, saxo; Gerard Nieto, piano; Ignasi Gonzalez, contrabaix, i Xavi Hinojosa, bateria.

Fredrik Carlquist, un dels puntals del nou jazz

Des de la seva arribada a la capital catalana l'any 2001, Fredrik s'ha consolidat com un dels músics més importants del panorama saxo i clarinet jazz de la ciutat. Amb un estil equilibrat i melòdic que es pot escoltar en els seus discos, ha estat comparat els últims anys amb músics com Stan Getz i Paul Desmond, encara que la seva capacitat musical abasta més varietat d'estils.

Malgrat una espècie de lirisme fresc i airejat que l'ha seguit durant anys, Fredrik definitivament sap com ser càlid, lliure i abstracte segons el moment i la situació musical. Ha demostrat ser alguna cosa així com un músic "crossover" i ha explorat diferents direccions estilístiques que van des del jazz dels anys vint i trenta, de be-bop a free i diferents barreges de fusió-jazz.

Nascut a Jönköping, Suècia, en 1969, Fredrik es va iniciar tocant el clarinet als nou anys d'edat i el saxofon als deu. Va estudiar música a Skurups Jazzlinje (1989-1991) i Malmö College Of Music (1992-1996), on va rebre la llicenciatura de Belles Arts a Música. El 1997 Fredrik va guanyar el premi "Jazz i Sverige" juntament amb Jacob Karlzon Trio i el seu col·lega saxofonista Henrik Frisk. També ha treballat com a arranjador i saxofonista a la televisió nacional de Suècia (SVT) .

A Espanya ha treballat amb els millors artistes i grups de jazz i ha actuat en clubs i festivals com Jamboree, Barcelona Jazz Festival, Cafe Central a Madrid els festivals de jazz de Getxo i Malaga etc. També ha actuat a Carnegie Hall i el famós Village Vanguard a Nova York.Fredrik ha actuat per tot Europa, EUA, Mèxic, Colòmbia, Xina, República Democràtica de Congo i ha treballat amb grups i artistes com: Sture Kallin,Perico Sambeat,Horacio Fumero, Monica Zetterlund, Peer Wyboris, Blue Pages (Jazz In Sweden-97), Anders Bergcrantz, Dave Mitchell, Guillermo Klein, Jorge Rossy, Lavay Smith & Chris Siebert,Jazz Terrassa Big Band, Tolvan, Monday Night Big Band, Latin Lover Big Band, Beijbom/Kroner Big Band, Ila Cantor, Marc Miralta, Damon Brown, Andreu Zaragosa, Frank Foster, Charles Tolliver, Peter Herbolzheimer, Jauma Vilaseca, Reid Anderson, ALO, Julian Vaughn Jazz Vision, Albert Bover, Gustav Lundgren, Jacob Karlzon, Karl-Martin Almqvist, Joan Chamorro, Andrea Motis, Joseph Maria Farras, Ignasi Terrassa y Benny Bailey.

El preu de l’entrada és de 12 € i es pot comprar a www.ticketara.com