La Paeria renova la cessió del local per a la Llar del Sord de Lleida i el Club Esportiu de Sords

L’alcalde destaca la labor de les entitats en favor de les persones sordes i el valor de la llengua de signes

L’Ajuntament de Lleida renova quatre anys més la cessió d’ús del local de la Llar del Sord de Lleida i del Club Esportiu de Sords que ocupen al carrer Venus.

El paer en cap Miquel Pueyo ha presidit la firma del conveni de col·laboració amb les dues entitats, que s’ha celebrat al Saló de Sessions amb la presència de Margarita Estradera, presidenta de la Llar del Sord, i de Juan Rafael Solans, president del Club Esportiu de Sords.

L’alcalde ha destacat la labor que les dues associacions porten a terme per a la comunitat de persones sordes i ha subratllat, a més, el pes lingüístic i cultural de la llengua de signes, valorització a la qual va contribuir de manera decisiva l’escriptor i neurolingüista Oliver Sacks.

Pueyo ha assenyalat que la Llar de Persones Sordes i del Club Esportiu promouen activitats culturals, juvenils, recreatives i esportives entre els seus socis en una trajectòria que s’estén pels seixanta-vuit anys d’història de l’entitat. 

Per part de la Corporació, han assistit la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall; el regidor d’Esports, Ignasi Amor; el regidor d’Ocupació, Responsabilitat Social i Horta, David Melé, i els edils Cristina Morón, Maria Burrel, Xavier Palau i Sergio González.