<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/35403>>.

La Paeria i la Generalitat aborden els objectius conjunts en Cooperació al Desenvolupament

Sandra Castro destaca el treball per implementar l’Enfocament de Gènere i Basat en Drets Humans (EGiBDH)

Sandra Castro destaca el treball per implementar l’Enfocament de Gènere i Basat en Drets Humans (EGiBDH)

La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, s’ha reunit avui amb el nou director general de Cooperació al Desenvolupament del Departament d'Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat, Josep Desquens, i amb la cap de servei de la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament, Lupe Moreno.

En la trobada, han posat en comú els objectius i prioritats de les respectives àrees de cooperació i s’ha incidit en els reptes que afronten els ens locals a l’hora de desplegar aquestes polítiques .

Sandra Castro ha remarcat que una de les principals línies de l’Àrea de Cooperació Internacional de la Paeria és l’aplicació de l’Enfocament de Gènere i Basat en Drets Humans (EGiBDH). En aquest sentit, s'ha posat en marxa un grup de treball específic, impulsat des de la Paeria, en què participen tècnics/ques de la Universitat de Lleida i de la Coordinadora d’ONGD i altres moviments solidaris.

Equitat de gènere i drets humans

Aquesta iniciativa vol donar suport a les entitats perquè orientin la seva feina de manera que contribueixin a l’equitat de gènere i a la realització dels drets humans. Així, s’està treballant per enfortir les capacitats de les entitats, amb formació i suport tècnic, per generar projectes de cooperació i educació per al desenvolupament des de l’enfocament de gènere i basat en drets humans.

D’altra banda, la Paeria també està enfortint les pròpies capacitats EGiBDH mitjançant formacions per al personal de l’ajuntament i les diferents administracions públiques, amb el suport de la Diputació de Lleida. D’acord amb això, Sandra Castro ha destacat que s’està elaborant un nou Pla Director de Cooperació, també, amb els criteris EGiBDH.

En la reunió amb la Paeria, la Direcció General de Cooperació ha expressat el seu objectiu d’augmentar la seva presència a la ciutat, de treballar per descentralitzar la política de cooperació catalana així com la necessitat de buscar punts i estratègies de treball conjuntes.