La Paeria col·loca l’escultura ‘Els Plors de la Terra’ a Pardinyes, davant la passarel·la de l’Estació de ferrocarril

Obra de l’escultor argentí arrelat a Lleida, Miguel Ángel González, creada al 1994, la primera ubicació de la qual va ser al Centre HistòricL’actuació també comporta la renovació de les voreres del carrer Roger de Llúria

Pardinyes ha celebrat aquest dimecres l’acte de col·locació de l’escultura ‘Plors de la Terra”, obra de l’escultor argentí arrelat a Lleida, Miguel Ángel González. Els regidors de l’Ajuntament de Lleida, Jaume Rutllant i David Melé, juntament amb l’artista i els representants de l’Orvepard, han visitat la nova ubicació d’aquesta obra, creada al 1994 i que en el seu moment va ser instal·lada al Centre Històric.

L’escultura, d’1,20 metres de base i 2,50 d’alçada, s’ha col·locat a la cruïlla situada entre els carrers Roger de Llúria i Camí de Corbins, davant la passarel·la de l’Estació del ferrocarril, un indret que ha estat consensuat entre la Paeria, l’artista i els representants de l’associació de veïns del barri.

L’actuació també comporta la renovació de les voreres del carrer Roger de Llúria que es durà a terme des de la regidoria d’Urbanisme

Miguel Ángel González, artista reconegut i premiat internacionalment

Miguel Ángel González (Argentina 1940). L’escultor de Pardinyes (arrelat a aquest barri de Lleida, des del 24 de juny de 1991) és un artista reconegut i premiat internacionalment, amb creacions a Lleida com la figura del president Lluís Companys, cedida la tardor del 2015, al municipi de Tornabous (Lleida); l’escultura dedicada al recordat Manolo Calpe, president de la Fecoll i impulsor de l’Aplec del Cargol, instal·lada als Camps Elisis de Lleida; igual que l’obra “L’estampida de cavalls”, creada l’any 2014 i que també es troba en aquest mateix parc i les seves darreres creacions de gran format com “El pensador”, una figura humana d’acer de 3 metres d’alçada i 1.300 quilos de pes que està instal·lada, des del 18 de juliol de 2016, al mirador del Quer a Canillo (Andorra) o la Supervoman, instal·lada al parc d’escultures d’Almacelles.

González, que va ser guanyador de diversos premis nacionals d'escultura a l'Argentina, després de realitzar diverses exposicions al seu país on va destacar per la seva obra monumental, es trasllada a Catalunya l’ 1991 i és a Lleidaon continua la seva tasca artística amb nombroses exposicions a la ciutat i també a Barcelona, Cadaqués, París i Holanda.

Gran part de la seva obra es troba en col·leccions privades als EUA, Japó, França, Bèlgica, Alemanya i Itàlia. La seva obra també és present en diversos espais públics a l'Argentina i Espanya.

Premis més destacats

1978: 2on premi II Salón de Artes Plásticas de Villa Constitución - "El Soldador" (Hierro)

1981: 2on premi IV Salón de Artes Plásticas de Villa Constitución - "Goi"

1983: Premi d'honor Salón Nacional del Museo de Bellas Artes - "El Atleta" (Hierro)

1985: Premi d'honor I Salón de Escultura de San Nicolás - "Nacimiento Cósmico" (Hierro)

1992: Escollit millor escultor de la província de Buenos Aires en l'exposició internacional Expo-América 92.