El Consell de Zona 01 desenvolupa un projecte d’horts comunitaris a Rufea amb la comunitat senegalesa
La tinent d’alcalde Montse Pifarré ha visitat la iniciativa, que es troba en fase de dotació d’eines i d’instal·lació del sistema de reg. L’objectiu és crear un espai comunitari per promoure un estil de vida saludable i una experiència d’autoaprenentatge productiu
La tinent d’alcalde i regidora de Recursos Municipals i Salut, Montse Pifarré, ha visitat el projecte Yakaar – Cultivant Esperança, sorgit del treball conjunt realitzat per la comissió permanent del Consell de Zona 01, del Centre Històric (Mercat del Pla i entorn) i que està liderat per l’Associació Senegalesa de Lleida. Pifarré hi ha anat com a presidenta d’aquest Consell de Zona i ha visitat els horts amb el president de l’entitat, Ibrahima Bao.
El projecte ja disposa de tres parcel·les d’horts socials de Rufea, cedits per l’Ajuntament de Lleida. La iniciativa es troba en fase d’equipament i dotació d’eines i, en aquest moment, amb la instal·lació de sistema de reg. El material ha estat gestionat i cedit per la Fundació Banc de Recursos, que fruit de la seva expertesa en tot tipus de materials agrícoles, han aconseguit donacions d’empreses locals com AZUD_ sistemas de riego y filtración i de IRRIAGA_water solutions.
L'Associació Senegalesa treballa en el Projecte Yakaar (cultivant esperança) projecte d'horts comunitaris, com a punt de trobada per a totes aquelles persones d'origen senegalès i d'altres procedències que per diferents qüestions es troben en situació d'especial vulnerabilitat, en situació irregular o bé sense feina. Pretenen crear un espai comunitari per a promoure un estil de vida saludable, una experiència d'autoaprenentatge productiu i de participació comunitària. Alhora, el projecte promou els horts com un espai de creixement personal, així com un complement a la seva dieta diària i de les seves famílies.
Per aquest motiu es va fer la proposta en el marc del Consell de Zona de Centre Històric per poder treballar amb la comunitat d'aquest entorn la qual té un gran percentatge de població Senegalesa.
Hi col·laboraran altres entitats membres de l’equip dinamitzador del Consell de zona, com la Fundació Jericó, o Bronca. Aquesta participació en la comissió permanent ajuda a crear xarxa, fomentar el coneixement i establir relacions de confiança.
La Fundació Banc de Recursos és una entitat social i mediambiental de voluntariat especialitzada en la reutilització de recursos i en l’aprofitament alimentari. Gestionen ofertes de materials, equipaments i aliments (frescos i cuinats) d’empreses i organitzacions i els redistribuïm a entitats socials que atenen a col·lectius necessitats del nostre país i del Sud per reduir el malbaratament i fomentar la justícia social.