<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/35431>>.

La Paeria col·labora en el projecte Cicles Formatius a Terreny amb l’Associació Amics del Sàhara

El projecte, que consisteix en conèixer la realitat de les persones refugiades sahrauís visitant el campament ubicat a Tindouf (Algèria), compta amb la participació de quatre instituts de la ciutat. L’Ajuntament hi destina 12.000 euros

El projecte, que consisteix en conèixer la realitat de les persones refugiades sahrauís visitant el campament ubicat a Tindouf (Algèria), compta amb la participació de quatre instituts de la ciutat. L’Ajuntament hi destina 12.000 euros

L’Ajuntament de Lleida dona suport al projecte ‘Cicles Formatius a terreny’ que es desenvolupa amb l’Associació Amics del Sàhara de les Terres de Ponent (AASTP). La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, acompanyada per la junta de l’ONG Amics del Sàhara de les Terres de Ponent, han signat avui conveni de col·laboració per a l’execució del projecte, una iniciativa vinculada a instituts de la ciutat. L’Ajuntament de Lleida hi destinarà 12.000 euros per al 2021. Aquests fons seran lliurats a l’Associació d’Amics del Sàhara de les Terres de Ponent (AASTP) per a la seva gestió i seran aplicats a les despeses que generi el projecte.

El projecte “Cicles formatius a Terreny” és de formació i sensibilització per a la solidaritat dirigit a l’alumnat i professorat de Cicles Formatius de Grau Superior que inclou un viatge a un campament de persones refugiades Sahrauís a Tindouf, Algèria. Viure una experiència sobre terreny és un dels aprenentatges més significatius de la vida d’una persona. Es considera que una experiència d’aquest estil obre la finestra a l’esperit crític de les persones i per conseqüència a una actitud més transformadora.

En el desenvolupament del projecte es compta amb la participació de diferents instituts de la ciutat: INS Ronda, INS Torrevicens, INS Espiscopal i INS Joan Oró.
Fa 11 anys que es realitza el projecte amb l’INS Ronda, dins la família de “serveis socioeducatius i a la comunitat”; és el 5è cop que l’INS Torrevicens participa amb els cicles de l’àmbit sanitari; i és el primer per a l’INS Episcopal, també amb la branca social amb el Cicle Formatiu de Integració. Properament, serà el primer any per a l’INS Joan Oró amb el grau d’activitats esportives.