El web Pressupostos Oberts incorpora les dades dels organismes autònoms de la Paeria

Des del divendres, es pot consultar com l’IMO i Turisme de Lleida distribueixen els recursos econòmics

El web Pressupostos Oberts de l’Ajuntament de Lleida ha incorporat les dades dels organismes autònoms de la Paeria, Institut Municipal d’Ocupació i Turisme de Lleida, perquè els ciutadans i ciutadanes puguin consultar com es distribueixen els recursos econòmics que gestionen, d’on venen els ingressos i a què es destinen les despeses.

Aquest portal, que es va posar en marxa el febrer de l’any passat, permetia fins ara consultar la gestió dels pressupostos de l’Ajuntament de Lleida des del 2015, així com les factures tramitades des de llavors. Des d’aquest divendres, 23 de juliol, amb la incorporació de la informació de les dades de l’IMO i Turisme de Lleida, es dona compliment al compromís del Govern municipal sobre una gestió oberta, amb l’objectiu de reforçar els vincles que l’uneixen amb la ciutadania per establir una major transparència, participació, diàleg, col·laboració i retiment de comptes.
L’estructura de les dades de l’IMO i Turisme de Lleida està dividirà en tres grans apartats: Visió global, Polítiques i Despeses i Pagaments.
La secció de Visió global permet a l’usuari tenir una idea general dels ingressos i de les despeses de l’organisme autònom des de l’any 2015. Es poden consultar les quantitats ingressades per diferents capítols (provinents d’altres administracions, impostos i taxes, entre altres) i les despeses efectuades, classificades també per conceptes.
De cada concepte, s’ofereixen comparatives entre els anys disponibles. L’execució dels comptes dels organismes està actualitzada en data del passat divendres, 23 de juliol.
L’apartat de Polítiques facilita la despesa desglossada per programes, mentre que la secció de Despeses i Pagaments publica les factures amb la tramitació tancada que l’Ajuntament ha gestionat des del 2015.
La tinent d'alcalde i regidora de Presidència, Jordina Freixanet, ha assenyalat que amb aquesta incorporació dels organismes autònoms “s’amplia la funció de fiscalització de l’acció de govern que s’ha d’exercir per part de la societat civil. Així mateix, el lloc web, a banda de la ciutadania en general, pot útil per a experts i estudiosos de diferents matèries que precisin dades sobre gestió pressupostària en l’administració local o bé la informació específica de l’Ajuntament de Lleida, ja que permet fer cerques, treballar la informació i exportar-la en altres formats com l'Excel”.