La Junta de Govern Local aprova la convocatòria d’ajuts per a projectes de cooperació internacional

71.400 euros per a iniciatives d’acció humanitària, codesenvolupament i cooperació internacional

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat la convocatòria dels ajuts a projectes de Cooperació Internacional, Acció Humanitària i Codesenvolupament.

Les propostes han de ser iniciatives solidàries que contribueixin econòmicament i socialment al desenvolupament de pobles i col·lectius empobrits. Han de vetllar, també, per la promoció dels drets humans i la igualtat efectiva, en el treball de les emergències i l’acció humanitària i en projectes que impulsin l’exercici ple de drets amb vinculació local i global.

La convocatòria destina 71.400 euros, però podria arribar als 90.000 si es prorroga el conveni amb la Diputació de Lleida en aquesta matèria (per un valor de 18.600 euros).

Les sol·licituds s’hauran de presentar en els 30 dies següents a partir de l’endemà que es publiqui al BOP i els projectes han de desenvolupar-se el 2022.

D’altra banda, s’ha aprovat la resolució de les subvencions destinades a potenciar l’escolaritat en educació infantil en zones amb dèficit d’oferta municipal. Es tracta d’una línia destinada a les famílies usuàries de les escoles bressol Germans Grimm i Vailet, on va finalitzar la concessió municipal. L’ajuda compensarà el preu d’una escola bressol alternativa en la mateixa àrea fins a adaptar el cost a l’actual tarifació de les EBM (Escoles Bressol Municipal). La subvenció s’ha concedit a set famílies de les vuit que la van sol·licitar.

Un altre dels punts acordats en la reunió d’avui fa referència a les justificacions de les diferents línies subvencionadoresde la regidoria de Participació i lluita contra la corrupció, corresponents al 2020.

Noves licitacions

En el mateix sentit, s’ha donat el vistiplau als següents plecs de contractació que donen inici, també, a les licitacions:

-Servei de prevenció de riscos aliè per l’especialitat de medicina del treball i suport tècnic en les especialitats de seguretat en el treball, higiene industrial i ergonomia i psicosociologia.

-Contracte de subministrament d’àpats i entrepans del menjador municipal de Panera 7 de l’Ajuntament de Lleida.

-Servei d’acollida nocturna residencial d’urgència del Pla Iglú.