<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/35498>>.

La Defensora dels Drets dels Infants, a l’Estiu de Joc

L’alcaldessa accidental, Sandra Castro, ha visitat avui els nois i noies que participen en les estades a l’escola Països Catalans, acompanyada de la Iman Benataya, perquè coneguin aquesta figura i perquè participin en les decisions de la ciutat

L’alcaldessa accidental, Sandra Castro, ha visitat avui els nois i noies que participen en les estades a l’escola Països Catalans, acompanyada de la Iman Benataya, perquè coneguin aquesta figura i perquè participin en les decisions de la ciutat

Els nois i noies que participen aquesta quinzena d’agost en les estades municipals d’Estiu de Joc a l’escola Països Catalans han treballat sobre els Drets dels Infants i han conegut la figura que els representa. L’alcaldessa accidental, Sandra Castro, ha visitat els i les participants dels activitats d’aquest matí acompanyada de la Defensora dels Drets dels Infants, Iman Benataya. Amb aquesta proposta, s’ha creat un espai consultiu i participatiu dels infants, juntament amb la Defensora, perquè coneguin els seus objectius i puguin tenir un apropament d’aquesta figura. Així, han conegut quins són els seus drets, n’han parlat i han fet jocs que hi estaven relacionats. En aquest marc, s’ha aprofitat perquè els nens i les nenes poguessin expressar els seus dubtes o les seves propostes a la Defensora.

L’activitat organitzada aquest matí pretén donar a conèixer el principal objectiu de la defensora, que és garantir els drets de la infància a la ciutat de Lleida, especialment en aquells sectors de població més desprotegits, així com establir eines i espais de participació municipal pels infants.

La figura del/ la Defensor/a dels Drets dels Infants es va provar en el Ple Municipal de l’Ajuntament de Lleida el 1998. Les seves funcions són vetllar pel compliment de la Convenció de les Nacions Unides de 1989 sobre els drets de l’infant, estudiar les queixes i suggeriments que afectin a la protecció i defensa dels infants i fomentar i articular polítiques i actuacions municipals integrals encaminades al desenvolupament de la infància especialment adreçades a aquells sectors amb situacions de desigualtat social, entre altres. Lleida ha tingut tres Defensores: Maria Burgués, Mª Jesus Cabau i actualment Iman Benataya.

Estiu de Joc

El projecte Estiu de Joc és un recurs de lleure educatiu per a infants de 3 a 11 anys que es porta a terme durant les vacances escolars dels mesos de juliol i agost. Les escoles on es realitza el projecte són a les escoles Joc de la Bola, Camps Elisis, Països Catalans, El Vilot - Sucs i Josep Manyé – Raimat.

Més informació d'Estiu de Joc i dels casals d'estiu de la Paeria