Treballs de reforma al local del c. Tallada on s’ubicarà el servei Treball als Barris de l’IMO

Les pròximes setmanes s’hi faran les actuacions de fusteria i pintura amb alumnes de l’Institut Municipal d’Ocupació L’EMU cedirà l’ús del local a l’IMO per a instal·lar el dispositiu d'assessorament i suport a l’ocupació a persones residents al Centre Històric

Els treballs de reforma dels baixos del local ubicat als baixos de l’edifici situa la cruïlla entre el carrers Tallada i Cavallers, al Centre Històric, ja han conclòs la primera fase. L’oficina, a l’edifici que va ser la casa natal del compositor Enric Granados, s’està preparant perquè aculli el servei Treball als Barris, de l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO). Aquest servei té com a objectiu atendre persones residents al barri i incrementar les oportunitats laborals i formatives del barri. L’empresa encarregada de condicionar l’espai, Construccions Pallàs, ja ha fet la part licitada i les pròximes setmanes es faran els treballs relacionats amb la fusteria i la pintura, a càrrec d’alumnes de l’IMO.

Els regidors Jaume Rutllant, president de l'’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU), i David Melé, president de l'IMO, han visitat aqueseta setmana els treballs per veure l'evolució. Rutllant ha explicat que l'EMU va treure a licitació les obres de reforma del local, que cedirà a l'IMO, perquè s’hi pugui instal·lar el servei, que ara està a l’altell de l’Oficina Local d’Habitatge, al carrer Cavallers. D'aquesta manera, amb el nou emplaçament millorarà les condicions per dur a terme la seva tasca. Melé ha subratllat que la nova ubicació compta amb més avanatges, ja que es troba a peu de carrer, i permetrà que el servei es conegui més al barri. 

Treball als barris
Aquest servei es concreta en oficines d’atenció a les persones residents en els barris d’intervenció on es realitzen accions individuals, formatives i grupals per afavorir la inserció laboral i la qualificació. Es treballa en cada cas, de manera personalitzada, les competències i coneixements que poden ajudar la persona en el seu procés de recerca de feina. Actualment hi ha actius els dispositius ubicats als barris de la Mariola, el Portal Santa Magdalena-Noguerola, del Centre Històric i dos dispositius adreçats a dones i joves.

El programa pretén incrementar les oportunitats laborals i el nivell de qualificació professional de les persones dels diferents barris que es troben en situació de recerca activa d’ocupació.