Tret de sortida a la 3a edició del Laberint de l’Horta

El tinent d’alcalde Paco Cerdà i els regidors Jaume Rutllant i David Melé han visitat la iniciativa, a la Granja Pifarré, que enguany porta per títol ‘La pallaresa de l’Horta’

El Laberint de l’Horta ha iniciat avui la seva tercera edició amb diverses novetats i nou títol per al laberint: “La pallaresa de l’Horta”. El tinent d’alcalde Paco Cerdà i els regidors Jaume Rutllant i David Melé han visitat avui la Granja Pifarré, impulsora de l’activitat, i han recorregut els camins del laberint de panís, superant les 15 proves agroculturals.
L’objectiu de la iniciativa, a més de passar una bona estona, és aprendre més sobre l’Horta de Lleida i el món rural. En especial, aquesta edició incideix en la vaca pallaresa. El Laberint de l’Horta ha obert avui la temporada i es poden fer reserves les tardes i vespres de divendres, dissabtes i diumenges fins a l’octubre. S’hi apliquen les mesures de prevenció i seguretat per la covid-19 fent d’aquest entorn un espai segur.
La durada del recorregut depèn del ritme i l’agilitat de cada grup, però oscil·la entre els 20 i 30 minuts. Després, les famílies o grups participants poden fer ús d’una zona de jocs rurals i del servei de bar amb terrassa i productes de l’Horta.
Engranja’t
Els paers han conegut també el projecte de la Granja Pifarré batejat amb el nom d’Engranja’t, que consisteix en una ruta d’experiències per les instal·lacions, l’hort, els estables i les finques de la granja. En aquest guiatge, es coneix la història d’aquesta família, amb tradició centenària a l’Horta, seguint activitats agrícoles i ramaderes, així com l’evolució d’aquest espai verd tan ric i singular que envolta la ciutat de Lleida. D'aquesta manera, constribueix a promoure els valors vinculats a la terra, la pagesia i la ramaderia, així com els productes de proximtiat.