<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/35543>>.

Les piscines municipals tanquen temporada després de rebre més de 50.000 persones

El regidor d'Esports, Ignasi Amor, ha agraït a la ciutadania la comprensió davant les restriccions d'aforament i distàncies per a prevenir la Covid-19, i ha destacat que la temporada de bany s'ha desenvolupat sense incidències remarcables

El regidor d'Esports, Ignasi Amor, ha agraït a la ciutadania la comprensió davant les restriccions d'aforament i distàncies per a prevenir la Covid-19, i ha destacat que la temporada de bany s'ha desenvolupat sense incidències remarcables

Les piscines municipals de Lleida han tancat la temporada d'estiu, que s'ha allargat des del 24 de juny al 31 d'agost, i durant la qual han rebut un total de 50.131 usuaris i usuàries. Les piscines de Balàfia són les que han tingut més banyistes, amb 12.573, seguides de les de Cappont (11.852), Pardinyes (8.153), La Bordeta (6.826), el Secà de Sant Pere (5.897) i les de Magraners –que van obrir el 5 de juliol– amb 4.722.

Com a mesura de prevenció de la Covid-19, l'aforament a les piscines estava restringit al 70% per garantir la distància de seguretat i calia fer reserva prèvia de l'entrada a través d'una aplicació de mòbil, tot i que també es va activar l'opció d'accés sense reserva per a jubilats i majors de 65 anys, sempre que no s'hagués exhaurit l'aforament.

Un total de 47.401 usuaris han accedit als recintes de les piscines amb el QR de la seva reserva i 2.730 (un 5%) fent ús de l'excepció per aquest col·lectiu, sense que cap d'ells s'hagués de quedar fora per manca d'aforament. De fet, en molt pocs casos (0,5% de les franges horàries) ha calgut restringir l'accés per tenir l'aforament ple.

El regidor Ignasi Amor ha destacat el compliment estricte de les mesures de prevenció i l'absència d'incidències remarcables durant la temporada. "Ha estat un estiu molt tranquil, en el qual els lleidatans i lleidatanes que ho han desitjat han pogut gaudir de les piscines municipals amb tranquil·litat i seguretat. Estem satisfets del funcionament del sistema de control d'accés i aforaments i volem agrair a la ciutadania la seva comprensió davant d'aquests inconvenients", ha assenyalat Amor.

Cada piscina ha disposat de 2 socorristes i durant la temporada s'ha donat feina a 30 taquillers.

Durant la temporada 2020, les piscines de Lleida van rebre un total de 6.805 persones, tot i que cal tenir en compte que les restriccions per la Covid-19 van fer aleshores que només obrissin dues piscines (Cappont i Balàfia), la meitat dels dies que altres anys i amb un aforament aproximat del 30%. La temporada de 2019, l'última sense restriccions, el nombre d'usuaris va ser de 178.295.