Trobada del Paer en Cap amb les entitats veïnals de la ciutat
Miquel Pueyo ha destacat que la participació ciutadana i la transparència són cabdals per al model de ciutat de Lleida i ha anunciat la posada en marxa d’un pla de millora de l’espai urbà, que combatrà l’incivisme La reunió ha tingut com a objectiu enfortir el diàleg amb el món veïnal sobre qüestions estratègiques de ciutat i escoltar les seves aportacions
Miquel Pueyo ha destacat que la participació ciutadana i la transparència són cabdals per al model de ciutat de Lleida i ha anunciat la posada en marxa d’un pla de millora de l’espai urbà, que combatrà l’incivisme La reunió ha tingut com a objectiu enfortir el diàleg amb el món veïnal sobre qüestions estratègiques de ciutat i escoltar les seves aportacions
El Paer en Cap, Miquel Pueyo, ha presidit avui una trobada al claustre de la Seu Vella amb representants de les associacions veïnals dels barris i partides de Lleida, amb l’objectiu de passar balanç i escoltar la seva opinió sobre la situació actual de la ciutat i els seus reptes de futur, tenint en compte l’impacte de la Covid-19.
La trobada ha comptat amb la participació del president de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida (FAVLL), Toni Baró, i de representants de prop de quaranta entitats que en formen part, així com de la regidora de Consum, Comerç, Mercats i Participació, Marta Gispert.
Durant la trobada, s’han tractat qüestions del dia a dia de la ciutat en les quals es farà una especial incidència, ha anunciat Pueyo. Així, per una banda, malgrat que les dades objectives sobre delictes i actes incívics no mostren un empitjorament de la seguretat ciutadana a Lleida, l’alcalde ha assenyalat que és cert que hi ha hagut una certa minva en la percepció de seguretat per part de la ciutadania, que s’entomarà amb una nova proposta que es presentarà en la pròxima Comissió de Polítiques de Seguretat.
D’altra banda, Pueyo ha afirmat que l’estat de neteja i manteniment de la ciutat requereix una actuació molt contundent, sovint per culpa de comportaments incívics, i ha anunciat un pla de millora de l’espai urbà pels pròxims dos anys, que també farà especial incidència en la reducció de l’incivisme. Es presentarà en les pròximes setmanes.
L’alcalde ha remarcat el compromís del govern municipal amb la participació, amb una comunicació bilateral i fluïda amb la ciutadania, com ho demostra el desenvolupament d’eines com són els consells territorials de zona i la pròxima constitució del Consell de Ciutat, com a espai de reflexió estratègica sobre els afers públics. Les associacions veïnals seguiran tenint un paper central com un dels principals instruments de participació, ha afegit Pueyo, amb presència regular en comissions informatives i plens i gaudint del suport que els hi proporciona la Paeria, amb la voluntat de treballar plegats.
La millora de la transparència és un altre dels objectius centrals del govern municipal, ha assenyalat Pueyo, qui ha destacat fites com la publicació de les factures del consistori des de l’any 2017 i la posada en marxa de la Bústia Ètica.
La prioritat ara és el retorn a una major normalitat i l’impuls de la recuperació de la ciutat després del sotrac de la Covid-19, tot i que la demarcació de Lleida presenta l’ha resistit millor que el conjunt de Catalunya. “Som la capital catalana que ha resistit millor l’impacte de la crisi associada a la pandèmia”, ha afirmat Pueyo, qui ha destacat també l’esforç en atenció social, que l’any passat va arribar a un 15,6% de la població, amb 14.076 persones ateses, les ajudes econòmiques a sectors empresarials i la tasca de l’IMO. En aquest sentit, el Paer en Cap ha destacat la voluntat de projectar la ciutat com a capital AgroBioTech del sud d’Europa l’any 2030, a partir dels consensos que s’estan teixint amb eines com la Mesa Transversal per la Recuperació de la ciutat, i projectes de gran abast com són l’impuls al polígon de Torreblanca-Quatre Pilans, l’augment de l’activitat al Pla de Vilanoveta i la nova Àrea 5G, malgrat que l’estat de les finances municipals limita la gestió i compromet la possibilitat de fer grans inversions.