La Paeria i l’IRTA, en sintonia de cara a l’agroalimentació avançada i els biomaterials

Enguany el Porc d’Or es tornarà a realitzar a la ciutat de Lleida de manera presencial, a la tardor

El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Emprenedoria, Paco Cerdà, s’ha reunit avui amb el director general de l’IRTA, Josep Usall, per posar en comú diferents col·laboracions entre l’ens de referència en recerca tecnològica agroalimentària de la Generalitat de Catalunya i els àmbits de la promoció econòmica de l’Ajuntament de Lleida.
Cerdà i Usall s’han posat d’acord en treballar i consolidar per a la ciutat de Lleida tots els projectes possibles. Les línies actuals d’investigació de l’IRTA, però també en clau de futur en el nivell de l’agroalimentació avançada i els biomaterials.

També s’ha concretat que l’edició del Porc d’Or post pandèmia, aquest any 2021, se celebrarà de nou a la ciutat de Lleida. Un esdeveniment que aglutina un miler de persones i que esdevé la referència pel sector porcí a nivell estatal. Enguany la festa del Porc d’Or es durà a terme entre els mesos de novembre i desembre.

En el decurs de la reunió, s’ha posat en valor la feina de l’IRTA, que compta amb una plantilla de 860 persones, entre les quals gairebé 200 es dediquen a la investigació. Treballa amb més de 1.000 empreses i participa en 120 projectes de 56 països arreu del món.

A la reunió que s’ha dut a terme a les dependències del Fruitcentre, al Parc Científic i Tecnològic de Gardeny, també hi ha assistit la directora de Relacions Institucionals i Transferència Tecnològica de l’IRTA, Rosa Cubel, i del coordinador de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Lleida, Joan Buchaca.