Visita al centre de formació d’adults que durà el nom de la pedagoga lleidatana Victorina Vila, fundadora del Liceu Escolar

Actualment està situat a l’equipament cívic de la Generalitat a la Mariola i el proper curs es traslladarà al complex de Joan XXIII

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, juntament amb la tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, han visitat avui el centre de formació d’adults (CFA) del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya que durà el nom de Victorina Vila. En aplicació de l’acord de ple l’Ajuntament de Lleida del passat mes de juliol el Centre de Formació Joan Carles I canviarà la seva denominació per anomenar-se Centre de Formació d’Adults Victorina Vila, en record de la pedagoga lleidatana que juntament amb el seu marit, Frederic Godàs, va fundar el Liceu Escolar, escola referent pels seus avançats mètodes didàctics i pedagògics. 

El està situat en un espai de l’equipament cívic de de la Generalitat de Catalunya al carrer La Mercè, al barri de la Mariola. El paer en cap i la regidora Sandra Castro han visitat les actuals instal·lacions acompanyats de dos néts de Victorina Vila i Frederic Godàs. De la mà dels responsables del Centre de Formació d’Adults, han pogut conèixer la tasca que es realitza al centre, que dona servei a més de 500 alumnes. Es preveu que el curs vinent el centre es traslladi al complex de l’Escola Joan XXIII on impartirà les seves classes.

El paer en cap i la tinent d’alcalde han posat en valor la tasca de formació continuada que es realitza des del centre, ampliant oportunitats i horitzons per adults que no han tingut la possibilitat d’accedir a formació reglada abans o afavorint que aquells que sí ho han fet, ampliïn coneixements en altres matèries.

El Centre de Formació d’Adults ofereix formació d’adults, ensenyaments inicials i formació bàsica i ensenyaments transprofessionals.