<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/35573>>.

Miquel Pueyo: “Des de la lleialtat i la convicció històrica, continuem defensant la llibertat del nostre poble i el dret a decidir el nostre futur”

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo ha presidit a la Seu Vella l'acte unitari institucional de celebració de la Diada, juntament amb la Consellera de la Presidència, el President de la Diputació i el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo ha presidit a la Seu Vella l'acte unitari institucional de celebració de la Diada, juntament amb la Consellera de la Presidència, el President de la Diputació i el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida

La Seu Vella de Lleida ha estat aquesta tarda l’escenari de l’acte institucional unitari de celebració de la Diada Nacional de Catalunya a Lleida, amb la tradicional ofrena floral al monòlit que recorda “la memòria dels catalans i catalanes que al llarg dels segles han defensat les llibertats i les constitucions catalanes" i, especialment, als que van perdre la vida en el setge de Lleida, durant la Guerra de Successió. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha presidit l’acte juntament amb la Consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, el President de la Diputació, Joan Talarn, el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Bernat Solé.
En el decurs del seu parlament, el paer en cap ha destacat que “encara ens toca viure una diada atípica i diferent”. “Poc a poc anem recuperant elements de l’antiga normalitat, però encara queden lluny les diades festives i massives. Els catalans i catalanes som resilients. Ens recuperarem, ens adaptarem i ens desenvoluparem positivament davant les circumstàncies adverses que ens toqui afrontar”.
Sobre la lluita democràtica per la llibertat de Catalunya, l’alcalde ha destacat que “des de la lleialtat i la convicció històrica, continuem defensant la llibertat del nostre poble i el dret a decidir el nostre futur”. “Continuem ferms exigint l’amnistia per a tots aquells polítics i membres de la societat civil que -igual que l’any 1907, 1714 o el 1936 van donar la cara per defensar els anhels democràtics dels catalans i les catalanes".
Els parlaments han estat acompanyats per les interpretacions musicals del Grup Heura Gaya, amb un quartet de veu, guitarra, acordió i gralla i un repertori molt arrelat a la terra. L’acte ha finalitzat, com és tradicional, amb l'ofrena floral al monòlit i la interpretació de l’Himne Nacional de Catalunya.