Avancen els treballs per a la modificació de l'ordenança reguladora dels establiments de pública concurrència a la ciutat

Aquesta tarda s'ha presentat l'esborrany a l'Assemblea Municipal de les Religions i a la FAV amb l'objectiu de buscar el màxim consens i recollir propostes i aportacions abans que se n'iniciï tramitació

L'Ajuntament de Lleida avança en la modificació de l'ordenança reguladora dels establiments de pública concurrència a la ciutat amb l'objectiu de flexibilitzar les condicions d'obertura de nous centres de culte, en l'actualitat molt restrictives.
La tinent d'alcalde i regidora d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, juntament amb el regidor de Mobilitat i Serveis Urbans, Joan Ramon Castro, ha exposat aquesta tarda a l'Assemblea Municipal de les Religions i també en una reunió amb la FAV, els principals canvis que proposa la modificació de l'ordenança en aspectes com l'aforament, la distància entre centres de culte, l'ample de façana o els aparcaments amb la voluntat de cercar "el màxim consens en l'aplicació dels canvis i donar resposta a les necessitats actuals en matèria de culte religiós a la ciutat garantint, a la vegada, la convivència".
Castro ha explicat que l'esborrany del text que està treballant estarà disponible durant 15 dies a la web de la Paeria "perquè s'hi puguin fer aportacions, consideracions o propostes. La idea és que després d'aquest període es pugui reunir la comissió tècnica corresponent, es pugui presentar a la comissió informativa i elevar-lo a l'aprovació el proper ple del mes d'octubre."
Les principals modificacions que presenta el text que s'està treballant són les següents:
-Aforament: la proposta és modificar el límit de persones que poden haver-hi en un centre de culte dins la trama urbana. "En aquests moments el màxim són 100 persones i si se superava aquesta xifra calia edificar fora nucli urbà. Es proposa augmentar-ho a 200 perquè els centres de culte en cap de setmana, en algunes ocasions superen aquesta xifra, i arriben a 200", ha explicat Sandra Castro .
-Voreres: l'actual text de l'ordenança exigeix una vorera de 3 metres. Es planteja mantenir aquesta limitació, però en els casos en què la vorera faci menys de 3 metres i hi hagi places d'aparcament susceptibles de ser anul·lades i fer ampliació de vorera, autoritzar la instal·lació d'un centre de culte. Es manté la prohibició de fer centres de culte en carrers o places preferents per a vianants
- Distància entre centres de culte: actualment hi ha una distància de 150 metres entre centres de culte i el que plantegem és mantenir 150 per centres del mateix culte i de 100 metres quan es tracti de cultes diferents.
-Aparcament: s'anul·la el requisit de places d'aparcament per a tots establiments amb un aforament inferior a 200 persones, que afecta tots els establiments que regula l'ordenança.
La tinent d’alcalde ha explicat també que en aquest tràmit s’aprofita per fer una revisió de tot el text de l’ordenança i es proposa eliminar la regulació d’alguns tipus d’establiments com els Clubs de Cannabis (no inclosos per sentència judicial) o locals de telecomunicacions (locutoris). En aquest darrer cas, perquè no hi ha demanda d’instal·lació d’aquest tipus d’establiments.