L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, fa una crida al civisme

La Guàrdia Urbana actua per controlar les concentracions, dins els límits de les seves competències

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, fa una crida al comportament cívic i la responsabilitat personal dels veïns i veïnes de Lleida, després dels fets ocorreguts aquesta passada nit al Parc de la Canalització.

“No són admissibles els botellots que converteixen aquest espai en un abocador i suposen un risc per a la salut en la situació actual, a més de nombroses molèsties al veïnat. Però només amb actuacions policials no podrem combatre aquests tipus de comportaments, cal que tothom hi posi de la seva part i tingui un comportament més cívic”, afirma Pueyo.
La Guàrdia Urbana tenia un dispositiu especial en marxa per a aquesta qüestió i ha actuat per controlar la concentració, malgrat no tenir la competència de gestió de l’ordre públic, dins dels límits que imposen els mitjans disponibles. Així, a partir de les 00.30 hores, amb el tancament dels locals d’oci nocturn, s’ha detectat un creixent desplaçament de grups de joves cap a la canalització, fins arribar a la presència d’unes 2.000 persones.
Una vegada reduïda l’afluència, s’ha procedit a netejar i buidar la zona, desallotjant a les 200 persones que quedaven a la zona sobre les cinc de la matinada. Posteriorment, s’ha denunciat un total de 15 persones a l’Avinguda Catalunya per no respectar el descans veïnal, ja que anaven cridant i cantant pel carrer.
Aquest matí, l’equip del Centre Especial de Treball que porta el manteniment del Parc de la Canalització s’han trobat amb les restes del botellot i han recollit una vuitantena de bosses de brossa. Han calgut 6 furgonetes per retirar-la i a conseqüència d’això no han pogut fer la feina de jardineria que els hi corresponia. També s’han recollit moltes ampolles de vidre trencades, amb el risc que això pot comportar per a la resta d’usuaris del parc.
El Paer en Cap ha reiterat la conveniència a contemplar la reobertura de l’oci nocturn amb les mesures de control sanitari que es considerin necessàries, com a mesura que podria atenuar la tendència a l’alça dels botellots i per a evitar que aquesta mesura no acabi sent contraproduent en termes de salut i d'ordre públic.