<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/35642>>.

Presentació pública del Congrés Forestal Espanyol, un esdeveniment congressual de referència que es farà a Lleida

La vuitena edició del congrés reunirà més de mil persones i es durà a terme el mes de juny de 2022En l’elecció de la ciutat de Lleida com a seu d’aquest congrés, hi ha tingut un paper fonamental la implicació del Lleida Convention Bureau de Turisme de Lleida

La vuitena edició del congrés reunirà més de mil persones i es durà a terme el mes de juny de 2022En l’elecció de la ciutat de Lleida com a seu d’aquest congrés, hi ha tingut un paper fonamental la implicació del Lleida Convention Bureau de Turisme de Lleida

El president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, ha participat en la presentació a l'edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida de la vuitena edició del Congrés Forestal Espanyol, que es farà a Lleida del 27 de juny a l’1 de juliol de 2021. Es tracta d’un congrés de gran dimensió que reunirà més d’un miler de persones en la trobada de Lleida que és la primera que es fa a Catalunya.

El president de la Sociedad Española de Ciencias Forestales, Felipe Bravo Oviedo, ha explicat que, després de l’ajornament que va imposar la situació de pandèmia, hi ha una alta expectació pel Congrés 2022 i que el nombre de comunicacions rebudes ja passa les 800, un 30% més que en la passada edició. Per la seva banda, el president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, ha donat la benvinguda al congrés i ha remarcat l’oportunitat que es faci a Lleida. Tall de veu de Paco Cerdà

El Congrés Forestal Espanyol és l’esdeveniment més important que organitza la Societat Espanyola de Ciències Forestals (SECF) i se celebra cada quatre anys. Esdevé el fòrum de referència pels professionals forestals i s’hi presenten els resultats de les investigacions i experiències en ciències, tècniques, tecnologies o gestió forestal. La vuitena edició es desenvoluparà entorn de la ciència forestal i la seva contribució als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), amb la mirada posada en l’any 2030.

En l’elecció de la ciutat de Lleida com a seu d’aquest congrés, hi ha tingut un paper fonamental la implicació del Lleida Convention Bureau de Turisme de Lleida, que va ser l’ens que va captar el congrés i és membre del comitè organitzador. També hi ha tingut pes específic el reconegut prestigi del territori lleidatà com a referent en ciència forestal i la potència de la Universitat de Lleida, degana des de l’ETSEA en la implantació dels estudis d’Enginyeria Tècnica Forestal, en connexió a l’alta representativitat del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, (CTFC).

Durant la presentació s’ha comptat també amb les aportacions de la directora general d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi de la Generalitat de Catalunya, Anna Sanitjas, del director de l'Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de la Universitat de Lleida, Jordi Graell, i també de representants de Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i les diputacions de Barcelona i Lleida.

Reactivació del turisme de negocis a Lleida

Precisament, aquests dies el Palau de Congressos - La Llotja acull el congrés d’AECOC que aplega uns 500 congressistes i la setmana vinent es durà a terme Nutrifòrum amb uns 400 participants més. S’estima que els congressistes deixen un impacte per a la ciutat de Lleida d’uns 250 euros per persona i dia.