El documental ‘El retorn, la vida després de l’ISIS’ inaugurarà el Som Cinema-Visual Art 2021
El Festival de l’Audiovisual Català de Lleida projectarà en la sessió inaugural del 21 d’octubre el film de la cineasta Alba Sotorra que mostra la dura realitat d’un grup de dones atrapades pel seu passat com a membres d’Estat Islàmic
El Festival de l’Audiovisual Català de Lleida projectarà en la sessió inaugural del 21 d’octubre el film de la cineasta Alba Sotorra que mostra la dura realitat d’un grup de dones atrapades pel seu passat com a membres d’Estat Islàmic
La 12a edició de Som Cinema-Visual Art, Festival de l’Audiovisual Català de Lleida s’inaugurarà amb la projecció del film documental “El retorn, la vida després de l’ISIS” de la directora i productora catalana Alba Sotorra, que mostra la dura realitat d’un grup de dones atrapades pel seu passat com a membres d’Estat Islàmic. La sessió inaugural tindrà lloc el pròxim 21 d’octubre a les 19 h a l’Auditori del Campus de Cappont de la Universitat de Lleida (UdL).
“El retorn, la vida després de l’ISIS” mostra la dura realitat d’un grup de dones atrapades pel seu passat com a membres d’Estat Islàmic. Shamima Begum (Regne Unit) i Hoda Muthana (EUA) van marxar dels seus països manipulades per la propaganda terrorista i l’odi de les xarxes socials. Van ser demonitzades pels mitjans de comunicació i ara ningú no en vol saber res. El penediment sincer mereix una segona oportunitat? Es pot justificar que els països occidentals acceptin el retorn dels fills però rebutgin que les mares puguin tornar? La directora catalana s’esforça en aquest film per comprendre els matisos d’una situació complexa i delicada.
Alba Sotorra (Reus, 1980) és una cineasta i productora independent, fundadora de la productora Alba Sotorra, amb seu a Barcelona. Sotorra ha treballat a Síria, Afganistan, Corea, Bòsnia, Cuba, Estats Units, Guatemala, Anglaterra, Iran, Pakistan, Puerto Rico i Qatar, i ha viscut llargues temporades a l’Orient Mitjà. Les seves pel·lícules s’han estrenat en festivals internacionals com el Hot Docs, el Seminci i els festivals de Xangai i de Karlovy Vary. Entre els seus projectes destaquen “Game Over” (2015), guanyador del premi al millor llargmetratge documental en la 6a edició de Som Cinema, d’un Gaudí i del premi al nou talent al DocsBarcelona, i “Comandante Arian” (2018), guanyador del Tercer Premi Lleida Visual Art 2016 al millor projecte i nominat als Premis Gaudí al millor documental el 2019.
Som Cinema-Visual Artse celebrarà a Lleida del 20 al 24 d’octubre amb una selecció de llargmetratges i curtmetratges de ficció i documentals de creadors emergents que es projectaran en diferents espais de la ciutat com l’ScreenBox Lleida, l’Auditori del Campus de Cappont de la UdL, ILERNA i el Cafè del Teatre.
Les entrades per a la inauguració de Som Cinema-Visual Art seran gratuïtes. Per adquirir-les caldrà inscriure's a la plataforma Entràpolis que estarà activa a partir del 7 d'octubre a través d’aquest enllaç: https://www.paeria.cat/entrades/web/cultura/.
Som Cinema-Visual Art arriba a la 12a edició consolidat com a plataforma per a la promoció del cinema i altres formats audiovisuals de producció catalana realitzats per nous creadors i productors. El festival ofereix el seu aparador a les produccions audiovisuals més recents, joves i arriscades realitzades des de les escoles de cinema, productores independents o àrees d’audiovisuals universitàries dels territoris de parla catalana.