En marxa l’Àgora Tecnològica de l’Àrea 5G de Ponent a la Fira de Sant Miquel
Aquest matí s’han iniciat les diferents jornades de difusió tecnològica, dins un programa amb una vintena d’activitats des d’avui i fins dissabte
L’Àgora Tecnològica de l’Àrea 5G de Ponent, LleidaON, a la Fira de Sant Miquel ha començat a funcionar aquest matí, amb les primeres activitats de difusió de les aplicacions tecnològiques al món agrari.
En total, des d’avui i fins aquest dissabte estan previstes una vintena de xerrades i conferències per a promocionar la tecnologia 5G, les aplicacions digitals al sector agrari, la digitalització dels regadius i la transferència tecnològica en el sector primari.
Aquest matí les xerrades s’han centrat en la difusió del 5G, amb una xerrada sobre l’estratègia 5G de Catalunya i la presentació de l’Àrea 5G i el Lab 5G de Ponent, a més d’una altra xerrada sobre els aspectes bàsics d’aquesta tecnologia i la presentació de projectes pilot del sector agroalimentari de l’Àrea 5G de Ponent. Aquesta tarda, l’activitat es centra en la digitalització del món dels regs i la gestió de l’aigua, amb la presentació de diferents eines, i també hi haurà una altra xerrada sobre les noves tecnologies aplicades al sector porcí.
El programa per les jornades de demà i dissabte a l’estand de l’Àrea 5G és el següent:
Divendres, 1 d’octubre
10.30-11.15
Automatització d'operacions de robots mòbils en entorns agrícoles (Projectes Robs4Crops, Scorpion i agROBOfood). A càrrec de Jesús Pablo, promotor tecnològic de Robòtica d’EURECAT.
11.15-12.00
Blockchain, Assegurant la traçabilitat d'origen. A càrrec de Juan Caubet, director de la Unitat de R + D en seguretat IT&OT d’EURECAT.
12.45-13.30
Resultats del Projecte Europeu VISCA. A càrrec de Xavi Bordes, de la Divisió Agrícola de Codorniu SA.
16.30-17.15
Nous horitzons en agricultura: Optimització d'enginyeria de microbiones. A càrrec del doctor Salvador Lladó, investigador principal de Microbiome Engineering de Leitat.
17.15-18.00
BDPORC: Vers una plataforma de gestió inetegral del sector porcí. A càrrec de Llibertat Tussell, de l’IRTA Torremarimon.
18.00-18.45
IoT per a la millora de la productivitat, l'eficiència i la resiliència de les explotacions de cultius extensius (Projecte IoECrops). A càrrec de Josep Pijuan, investigador en Intel·ligència Arti¬cial Aplicada d’EURECAT.
APLICACIONS DIGITALS AL SECTOR AGRARI
11.15-12.00
Digitalització per la sostenibilitat en el món de la producció vegetal. A càrrec de Joan Bonany, investigador de l'IRTA.
12.00-12.45
Drons a l'agricultura i ara què? A càrrec d’Eduard Ibáñez, director comercial i fundador d'Aerofor.
19.30-20.00
FORUM DATAGRI 2021: Una oportunitat per les empreses digitals del sector agroalimentari. A càrrec de Domènec Vila, cap d’unitat de serveis empresarials de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.
Dissabte, 2 d’octubre
10.30-11.15
Claus per al disseny d’eines digitals d’èxit al sector agrari. A càrrec de Víctor Falguera, CEO d’Akis International.
11.15-12.00
Projecte CROC DOC: Intel·ligència Artificial per l'agricultura. A càrrec d’Andreu Ibáñez, del Laboratori TIC PCITAL.
12.00-12.45
Solucions de realitat virtual i realitat augmentada en el sector agrari. A càrrec de Joan Folguera, CEO d’Invelon Technology.
L’Àrea 5G de Ponent
L’Àrea 5G de Ponent (Lleida ON), és una proposta impulsada per la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, dins de l’Estratègia 5G de Catalunya, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida, la Fundació Mobile World Capital Barcelona, Fundació i2CAT, Cambra de Comerç de Lleida, Diputació de Lleida i Telefónica. Té com a objectiu l’impuls d’una estratègia de difusió i implantació de la tecnologia 5G que permeti la creació de serveis digitals de valor afegit que es puguin estendre per les Terres de Ponent.