<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/35700>>.

La Fira acull la presentació oficial del fòrum Datagri 2021

Aquesta trobada debatrà el novembre a Lleida l’impuls que cal donar a la transformació digital en el sector agroalimentariL’alcalde Miquel Pueyo assenyala l’aposta de la ciutat i el territori per la trilogia AgroBioTec, perquè “Lleida ha de buscar la seva definició sota una imatge de marca i amb un objectiu identificable a mitjà termini”

Aquesta trobada debatrà el novembre a Lleida l’impuls que cal donar a la transformació digital en el sector agroalimentariL’alcalde Miquel Pueyo assenyala l’aposta de la ciutat i el territori per la trilogia AgroBioTec, perquè “Lleida ha de buscar la seva definició sota una imatge de marca i amb un objectiu identificable a mitjà termini”

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha participat aquest migdia en la presentació del Fòrum per a l’impuls de la transformació digital en el sector Agroalimentari- Datagri 2021, un esdeveniment de referència en el sud d’Europa, que se celebrarà els dies 25 i 26 de novembre a Lleida, que aplegarà uns 2.000 participants, entre presencials i virtuals, i que tindrà un impacte de cinc milions de seguidors a través de les xarxes socials.

La presentació de la trobada ha tingut lloc en el marc de la Fira de Sant Miquel i ha anat a càrrec de la portaveu del comitè organitzador, Rosa Gallardo, que assenyalat que el futur del sector agrari està en la transformació digital. “La innovació és imprescindible, però cal que aquesta cerca de la rendibilitat i productivitat pugui compaginar-se amb la sostenibilitat”, ha dit aquesta catedràtica de la Universitat de Còrdova, que ha afegit que “el repte és que aquesta transformació digital arribi a tothom, perquè és el sector qui ha d’apujar-se a aquesta revolució. No té altra sortida”.
Gallardo ha clos el seu missatge recordant que la transformació digital té molt a veure amb la tecnologia, però no només. “També implica canvis estructurals, socials i formatius, per la qual cosa tots tenim la responsabilitat que el sector tingui les competències suficients per a poder fer el salt cap a aquesta transformació”. Un treball que només es podrà dur a terme “sumant aliances del sector, dels agents implicats, de l’administració i dels col·legis professionals”, ha clos.
L’alcalde Miquel Pueyo ha centrat la seva intervenció a recordar l’horitzó de la Lleida 2030, que aspira a esdevenir un hub AgroBioTec del Sud d’Europa, per la qual cosa ja ha començat a fer passes en aquesta direcció.
“Lleida ha de buscar la seva definició sota una imatge de marca i amb un objectiu identificable a mitjà termini. No podem presentar-nos un any aspirant a una cosa i al següent a una altra”, ha dit el paer en cap, per reiterar tot seguit que “la proposta de treballar per la trilogia agrària, biològica i tecnològica representa la força dels potencials que tenim com a ciutat i territori”.
El paer en cap també s’ha dirigit als organitzadors del Forum Datagri per informar-los que, a més del potencial i la fortalesa del sector agrari, fora de l’entorn de Barcelona, el principal hub tecnològic de Catalunya està al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari.
A més de l’alcalde, també han pres la paraula el president de la Diputació, Joan Talarn; la vicerectora d’Investigació de la UdL, Olga Martín; el directiu de la COAG, Jaume Bernis, i el president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Ramon Sarroca. Ha tancat l’acte la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà.
El forum
El Forum Datagri va néixer l’any 2018 amb l’objectiu d’impulsar el procés de transformació digital del sector agroalimentari. La voluntat dels organitzadors és inspirar tots els actors de la xarxa agroalimentària, essent l’aparador dels casos d’èxit més rellevants en l’àmbit mundial i de les tendències que estan cridades a posar les bases d’un model de producció més sostenible.
Datagri també es planteja com un punt de trobada dels professionals del sector agroalimentari perquè es generin converses de valor al voltant del canvi cultura que requereix la nova era digital.
El Fòrum es realitzarà en dos dies. El 25 de novembre tindrà lloc el Forum Day, que es durà a terme al Palau de Congressos La Llotja; i el 26, tindrà lloc l’anomenat Farming Day, que es durà a terme a les instal·lacions de l’Escola d’Agrònoms de la Universitat de Lleida (ETSEA – UdL) i a les instal·lacions de l’Estació Experimental de l’IRTA a Mollerussa.
En aquesta edició, a més del Comitè Organitzador format per Cooperativas Agroalimentarias, COAG, Hispatec i l’Escola d’Agrònoms de Córdoba, s’ha constituït un Comitè Local format pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida, la Universitat de Lleida, l’IRTA, EURECAT i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.