<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/35712>>.

41 restaurants es comprometen amb Lleida #PelClima, una iniciativa per a fomentar el compromís de l’hostaleria de Lleida contra el canvi climàtic i la sostenibilitat

Forma part del projecte Hostaleria #PelClima que impulsa Coca Cola amb Ecodes i la Federació d’HostaleriaL’objectiu és actuar contra el canvi climàtic i millorar la sostenibilitat al sector hostaler

Forma part del projecte Hostaleria #PelClima que impulsa Coca Cola amb Ecodes i la Federació d’HostaleriaL’objectiu és actuar contra el canvi climàtic i millorar la sostenibilitat al sector hostaler

El president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, ha participat en la presentació de la iniciativa Lleida #PelClima, una iniciativa de la mà de Coca Cola amb l’entitat mediambiental Ecodes i la Federació d’Hostaleria de Lleida, que està fent diferents actuacions per segellar el compromís del sector hostaler contra el canvi climàtic i la sostenibilitat.

Lleida #PelClima està implementant accions perquè els establiments tinguin espais més sostenibles, redueixin l’empremta ambiental i facin visibles diferents estratègies sostenibles per frenar el canvi climàtic.

En el decurs de la presentació que s’ha fet en un dels marcs característics de turisme industrial a la ciutat de Lleida, el al Museu de l’Aigua, el president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, ha recordat el compromís de l’ens de promoció de la ciutat en favor del turisme inclusiu i sostenible i ha agraït a totes les parts implicades l’acció conjunta a favor d’un entorn i un futur sostenibles. Tall de veu tinent d'alcalde Paco Cerdà

De la seva banda Joaquim Edo, responsable de comunicació de Coca-Cola Europacific Partners en Catalunya, ha posat de manifest que “amb la iniciativa Lleida #PelElClima, dins del programa Hostaleria #PelClima s’està posant en valor la importància i la necessitat d’abordar una gestió hostalera sostenible a favor del medi ambient i amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar la ciutadania de totes les poblacions que acullen el projecte.”

Per la seva part, Montse Guardiola, cuinera i propietària del Celler del Roser, que ha parlat en nom dels 41 restaurants de Lleida que participen en les accions, ha declarat que “és un honor formar part de la iniciativa Lleida #PelClima i ser ambaixadora d'aquest projecte. El sector de la restauració en general sortim d'un moment difícil i ara és el moment de sumar forces entre tots amb accions que serveixin de palanca cap a una recuperació”.

Hostaleria #PelClima

“Hostelería #PorElClima” va néixer el 2017, després de la crida mundial de l'Acord de París per a adoptar mesures que contribuïssin a frenar l'emergència climàtica. Constitueix una plataforma virtual que uneix a la comunitat d'establiments d'hostaleria que han decidit comprometre's amb la societat, amb el nostre entorn i amb un futur millor. Forma part de la Comunitat #PorElClima i està desenvolupada per Ecodes, amb la col·laboració estratègica i l'impuls de Coca-Cola i el suport d'Hostaleria d'Espanya.

Des que es va posar en marxa el 2017, un total de 1230 establiments s'han adherit a la iniciativa, desenvolupant més de 14.500 accions pel clima. A més, per a donar rellevància i visibilitat a les ‘bones pràctiques’ del sector, la web de “Hostelería #PorElClima” ha publicat més de 155 històries i sis casos d'èxit.

Per a dur a terme la iniciativa, “Hosteleria #PorElClima” ha posat a l'abast dels establiments de restauració un qüestionari per a conèixer la petjada de carboni que generen i així poder conèixer el seu impacte amb l'entorn i incidir en aquells punts necessaris per a ser més sostenibles. Una vegada analitzades i treballades les millores, els restaurants participants han entrat a formar part de la comunitat “Hosteleria #PorElClima”, al costat d'altres restaurants que se senten orgullosos d'impulsar accions contra el canvi climàtic i que compleixen amb els requisits per a ser considerats “establiments sostenibles”.