<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/35722>>.

La Paeria lliura les claus del soterrani del Mercat del Pla a l’Associació Cultural Promethea

Impulsada per sis estudiants de l’Escola Municipal d’Art Leandre CristòfolEl paer en cap, Miquel Pueyo, assegura que amb la cessió d’aquest local “afavorim la creació i l’impuls al talent jove, fomentem l’associacionisme juvenil i fer del Centre Històric un barri amb activitat cultural”

Impulsada per sis estudiants de l’Escola Municipal d’Art Leandre CristòfolEl paer en cap, Miquel Pueyo, assegura que amb la cessió d’aquest local “afavorim la creació i l’impuls al talent jove, fomentem l’associacionisme juvenil i fer del Centre Històric un barri amb activitat cultural”

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat del regidor de Joventut, Ignasi Amor, ha lliurat les claus del local situat al soterrani del Mercat del Pla a l’Associació Cultural Promethea, que ha estat impulsada per sis estudiants de l’Escola Municipal d’Art Leandre Cristòfol.

El paer en cap ha assegurat que amb la cessió d’aquest local “afavorim la creació i l’impuls al talent jove, fomentem l’associacionisme juvenil i fer del Centre Històric un barri amb activitat cultural”.

“Un espai estimat per la ciutat”, ha afegit Pueyo, construït l'any 1920, d'estil modernista, i que durant anys va concentrar bona part de la vida comercial de la ciutat. Després d'una etapa en què va funcionar dins del denominat Districte del Mercat del Pla, la principal planta d'aquest edifici es destinarà a un laboratori de tecnologia per a emprenedors, un FabLab.

Mentre això arriba el Mercat del Pla “se'ns ha mostrat com un espai polivalent i especialment adequat per fer-hi activitats culturals”, ha explicat l’alcalde. Han estat molt ben rebudes diferents accions des del departament de Memòria Democràtica i també, fa pocs mesos va ser tot un èxit l'exposició "Feminista havies de ser" que van visitar més de 6.500 persones.

Pueyo ha recordat que al Centre Històric “ja hi tenim altres espais especialment pensats per donar oportunitats al talent jove, com és l'espai de coworking de la Casa de la Fusta. Però l'acord d'avui suma un nou espai per a la creativitat i posa un local municipal al servei d'una associació que vol donar visibilitat al vostre art”.

L’Associació Cultural d’Artistes Promethea és una entitat sense ànim de lucre, creada a Lleida al 2018, amb l’objectiu d’esdevenir una plataforma de creació i trobada per a les persones artistes de la ciutat, realitzant diversitat d’activitats gratuïtes i obertes a la ciutat.

Des de la seva creació, ha estat una entitat molt vinculada al Departament de Joventut, col·laborant en moltes accions i actualment encara té la seva seu social al servei de l’Hotel d’Entitats Juvenils.

Aquesta cessió per part de l’Ajuntament de Lleida respon al doble objectiu de donar suport a les entitats sense ànim de lucre per a desenvolupar projectes que fomentin la participació ciutadana i enforteixin el teixit associatiu de la ciutat, i, alhora, donar resposta a la necessitat manifesta d’aquesta entitat de disposar d’un local on desenvolupar tota la seva activitat.

A més, aquesta cessió està destinada a contribuir a la millora del Centre Històric, atès que l’objectiu és que aquest espai esdevingui un centre de dinamització cultural, creativa i artística, tant al barri com a la ciutat. Per això, l’entitat oferirà una programació continuada de tallers, activitats, exposicions... oberts a tota la ciutadania.