La Paeria aprova les clàusules per contractar la redacció del projecte de l’Equipament residencial a Pardinyes

Ja es pot consultar al Perfil de contractant el plec d’aquest concurs públic per redactar el projecte l’edifici modular residencial per a emergències temporals per 224.066 euros Se n'ha informat a la Comissió d’Economia i després s’ha aprovat a la Junta de Govern Local

L’Ajuntament de Lleida ha aprovat el plec de clàusules del servei de redacció del projecte bàsic i executiu de l’edifici modular residència per a emergències temporals, ubicat a Pardinyes, la seva tramitació d’urgència i l’inici de la licitació. El concurs, mitjançant procediment obert, ja s’ha publicat avui amb un pressupost total de 224.066,12 euros (que es desglossaria en dos anualitats de 112.033.07 euros per al 2021 i el 2022) i una durada de cinc mesos. Hi ha temps per a presentar ofertes fins al 18 d'octubre a les 13 h. La Paeria tira endavant amb el projecte després que s’hagi aprovat l’informe que avala la urgència del concurs per donar compliment als terminis establerts en el conveni entre l’ajuntament i la Generalitat per iniciar la construcció d’aquest Equipament comunitari per a emergències i altres necessitats d’allotjament temporal d’interès públic.
El projecte rebrà una subvenció de 4 milions d’euros per part de la Generalitat, que ja ha aprovat aquesta partida per donar curs a la seva construcció i posada en marxa. Els diners del concurs per a la redacció del projecte estan inclosos en aquesta partida de 4 M€ de la Generalitat. Fins als 5,2 milions d’euros del cost total del projecte, la Paeria ho inclourà als pressupostos, alhora que demanarà suport a altres administracions, donada la transversalitat del projecte, sent un equipament de territori.
La tinent d’alcalde i regidora de Presidència, Jordina Freixanet, ha explicat que se n’ha donat compte a la Comissió per les Polítiques de Gestió d’Economia, Presidència, Participació i Promoció Econòmica, convocada per avui i que després ho ha aprovat la posterior Junta de Govern Local, que n’és l’òrgan competent. Freixanet ha indicat que s’està sobre el previst i que, un cop redactat el projecte, després correspondrà fer la licitació per executar les obres.
Freixanet ha reiterat que la voluntat de l’equip de govern és donar resposta amb aquest equipament a una problemàtica que fa molts anys que persisteix a la ciutat i poder disposar d’un equipament comunitari que aculli en condicions les persones que venen a l’estiu a la campanya de la fruita i altres situacions que requereixin d’un allotjament immediat i o curt curta/mitjana estada.
Edifici Modular per a emergències i urgències
L’edifici modular es projecta sobre un solar buit, ubicat al carrer Josep Pallach, incloent les instal·lacions necessàries per a desenvolupar diferents tipus d’activitat: ús residencial, activitat de tipus socio-assistencial, accions comunitàries, etc. La capacitat aproximada és de 120 persones. L’equipament, de dues plantes, inclourà espais privatius (habitacions); altres d’ús per a persones que no pernocten (com dutxes o bugaderia); espais comunitaris (sala polivalent, bar-restaurant..) i espais per a professionals (d’atenció i de gestió).
La necessitat de disposar d’un centre d’emergències i urgències socials que garanteixi la cobertura de les necessitats bàsiques i la inclusió social de les persones ateneses també s’estén al concepte “all-inclusive model”. Això es tradueix en la incorporació d’espais comunitaris oberts al barri i a la ciutat com a elements d’integració i inclusió social. Alhora, aquest recurs pensat per a curta i mitjana estada, es pot utilitzar per altres col·lectius en moments de baixa ocupació, que tinguin una estada limitada a la ciutat, com colònies, programes acadèmics d’intercanvi, etc.
Audiència Pública
L’equip de govern de la Paeria celebrarà les pròximes setmanes una audiència pública oberta a la ciutadania perquè hi participin les entitats o persones a títol particular. En aquest espai de debat es parlarà del model d’atenció a les persones sense llar, així com de l’estratègia situacions d’urgència o emergència social o els recursos que s’han previst per atendre aquestes necessitats a la ciutat, entre altres, perquè es pugui establir un model d’actuació amb continuïtat en el futur. La tinent d’alcalde ha reiterat que es continuarà treballant per explicar millor el projecte de l’equipament i per resoldre els dubtes que ha generat.