Visita a l’Escola d’Art Municipal i el Conservatori i Escola de Música

L’alcalde, Miquel Pueyo, ha destacat l'oferta educativa dels dos centres que, juntament amb l’Aula de Teatre i també l’Institut Municipal d’Ocupació, possibiliten una formació en perfils professionals diversos i que cobreixen necessitats del mercat laboral

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha visitat aquest dimecres l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol amb motiu del recent inici del curs escolar. Pueyo, acompanyat de la tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Sandra Castro, i de la directora en funcions de l’Escola, Mati Mayoral, ha conversat amb l’alumnat i el professorat per conèixer les matèries i el desenvolupament del curs. El centre compta aquest curs amb un centenar d’alumnes en les cinc especialitats que es poden estudiar de Comunicació Gràfica i audiovisual (Cicle Formatiu de Grau Superior Gràfica Publicitària, Il·lustració, Animació i Fotografia) i de Disseny d’Interiors (CFGS Projectes i direcció d’obres de decoració i Arquitectura efímera). Properament l’escola oferirà també formació no reglada a les tardes amb tallers monogràfics “Universitat Popular” per a adults i nens, amb uns 350 inscrits.

Pueyo ha comentat que les tres escoles artístiques municipals, referint-se a l’Escola d’Art, l’Aula de Teatre i el Conservatori i Escola de Música, permeten l’alumnat formar-se i ampliar coneixements alhora que es preparen per poder ocupar llocs de treball on hi ha demanda. De fet, el paer en cap ha comentat que aquests centres, juntament amb l’Institut Municipal d’Ocupació, possibiliten una formació en perfils professionals diferents i diversos que són necessaris en el món laboral, segons apunten organitzacions empresarials que detecten mancances en algunes titulacions.

L’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol
L'Escola d'art Municipal Leandre Cristòfol té com a objectiu la formació de professionals en l'àmbit artístic, de la imatge i el disseny amb els coneixements i capacitats tècniques que requereix el món laboral. L'oferta formativa de l'Escola es concreta en els Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) en les especialitats de Gràfica Publicitària, Fotografia, Il·lustració, Animació, Projectes i direcció d’obres de decoració i Arquitectura efímera. A més, també es poden cursar diversos cursos monogràfics i tallers dirigits a la formació especialitzada en àmbits específics. La durada és de dos cursos, 2.000 hores, inclòs Pràctiques d’empresa, amb la possibilitat de fer-les a l'estranger (ERASMUS).

Conservatori i Escola Municipal de Música
L’alcalde visitarà a la tarda el Conservatori i Escola de Música, amb la tinent d’alcalde Castro i el director del centre, Josep Lluís Boix. El Conservatori de Grau Professional imparteix tots aquells estudis reglats que porta l'alumnat de música a la seva professionalització. Aquesta diversificació d'ensenyaments permet que qualsevol persona amb inquietuds musicals hi pugui trobar un lloc adequat.

L’Escola de Música ofereix un ensenyament no reglat adreçat a un alumnat força heterogeni, des de nens i nenes de sis anys fins a persones més grans que volen destinar una part dels seu temps de lleure a gaudir de la música.
Ambdós centres, Conservatori i Escola, tenen seu al mateix edifici, i compten amb un claustre d’uns quaranta professors/es que actualment atenen més de sis-cents alumnes.