<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/35774>>.

La Paeria organitza un seminari sobre la segregació escolar a Lleida per garantir l’equitat

Són cinc mirades, a través de cinc conferències, per conèixer, entendre i implicar-se en el desplegament del pacte de ciutat que s'iniciarà aquest curs La primera sessió és aquest dimarts, 19 d’octubre, sobre el dret a l’educació, i es podrà seguir en línia, com la resta de conferències

Són cinc mirades, a través de cinc conferències, per conèixer, entendre i implicar-se en el desplegament del pacte de ciutat que s'iniciarà aquest curs La primera sessió és aquest dimarts, 19 d’octubre, sobre el dret a l’educació, i es podrà seguir en línia, com la resta de conferències

L’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Lleida ha organitzat un seminari centrat en la segregació escolar a Lleida que aporten 5 mirades sobre el tema per garantir l’equitat educativa. La conferència inaugural tindrà lloc el dimarts 19 d’octubre amb el títol “El dret a l’educació. Any 2021” i anirà a càrrec de l’ex-inspector en cap de la Catalunya Central del Departament d’Educació, Josep Maria Serra, i el director de la Càtedra Desigualtats Socials de la Universitat de Lleida (UdL), Rafa Allepuz. Es farà de 18 a 19.30 h a l’Auditori Municipal Enric Granados. La sessió es podrà seguir per webbinar, streaming i amb l’opció de poder-hi assistir presencialment.

Les altres quatre conferències també seran impartides per reconeguts professionals en el món educatiu i referents en el tema. Són:
-23 de novembre “Què és la segregació escolar i com es pot evitar”, amb Xavier Bonal, expert en l'àmbit.

-Gener: “L’acollida al centre i la gestió de l’aporofòbia dins de la comunitat educativa”

-Febrer: “La tria d’una escola. Experiències d’èxit”.
-Maig: “El pacte local per la prevenció de la segregació escolar a Lleida”
Amb l’assistència al 80% de les conferències es pot obtenir un certificat de formació. Igualment, abans de cada sessió es rebrà un correu en què s’oferirà la possibilitat d’assistir-hi presencialment.
L’ajuntament ha organitzat aquest seminari de cinc sessions amb la col·laboració de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UdL i el Departament d’Educació.
Per a més informació: educacio.paeria.cat/

Pacte contra la segregació escolar a Catalunya

L’any 2019 es va signar el Pacte contra la segregació escolar a Catalunya. La Paeria i el Serveis Territorials d’Educació a Lleida treballen des del curs passat amb el grup específic en la formació sobre segregació i equitat educativa que ha de permetre el desenvolupament del pacte local per a la prevenció de la segregació. Aquest pacte que ha de ser l’instrument de corresponsabilitat a partir del qual s’ha d’articular el treball compartit, amb la implicació dels diversos agents educatius de la ciutat. Les noves normatives, les dades de segregació i la incidència de la baixada de la natalitat han accelerat la necessitat d’un pacte a Lleida per aconseguir l’èxit i l’equivalència educativa dels infants i joves de la ciutat. 

Amb tot aquest treball, l'objectiu és l’equitat i garantir la igualtat d’oportunitats a tots els infants de la ciutat. Així, el cicle està pensat com una formació en paral·lel a la redacció del pacte local que l’acompanyi i faciliti la seva concreció en actuacions avalades amb el màxim consens.