Trobada amb els responsables de les empreses Agro del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari

L’alcalde Miquel Pueyo explica les actuacions que la Paeria porta a terme per aconseguir que Lleida esdevingui la capital AgroBioTech del sud d’Europa

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha mantingut una trobada amb els responsables de les empreses Agro que tenen la seu en el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL), per tal de fer-los sabedors de les actuacions que des del Govern de la Paeria es porten a terme per a aconseguir que la ciutat esdevingui la capital AgroBioTech del sud d’Europa en l’horitzó del 2030.

“Aconseguir aquesta fita significarà que Lleida passarà a ser un referent a l’hora de posar la tecnologia al servei del sector agroalimentari, així com de l’economia verda”, ha dit el paer en cap, en recordar que això significarà que “tindrem el coneixement i la tecnologia i per posar-ho tot a l’abast del sector perquè en pugui treure profit. El Parc, amb la Paeria i la Universitat de Lleida tenen un paper cabdal en aquesta missió”.
Miquel Pueyo ha informat que un altre dels projectes en què el PCiTAL està treballant és en l’INNO4AGRO. “El seu objectiu és crear un ecosistema d’innovació que permeti el reconeixement del territori i el desenvolupament d’un sistema productiu capdavanter per assolir un sistema agroalimentari sostenible i saludable. Ha d’incentivar la generació d’idees i nous models de negoci per tendir cap a un sector agroalimentari intel·ligent”. Un projecte que té dos eixos principals d’actuació, segons l’alcalde: la tecnologia i el talent innovador, per un costat, i la dinamització del territori, per l’altre.
En aquesta direcció i dins del programa d’INNO4AGRO, s’ha posat en marxa la construcció de l’AGROLIVINGLAB. “Aquesta és una de les operacions estratègiques del programa. Serà un espai específic per impulsar la innovació oberta i col·laborativa, i per promoure la transferència tecnològica en el sector agroalimentari. És a dir, ha de servir perquè la recerca que es desenvolupi arribi a l’empresa, que es faci efectiva la transferència”, ha dit l’alcalde.
El paer en cap també ha fet referència a la importància que té la màxima col·laboració institucional per aconseguir aquests objectius. “Ja hi ha molts projectes que es fan de la mà de la Generalitat, la Diputació, la Unió Europea..., i és així com ha de ser. Però també és molt important la implicació del sector privat per fer una base sòlida entre tots. Sumar per créixer”, ha apuntat, posant com a exemple l’aposta que també ha fet Lleida per l’Àrea 5G per impulsar la innovació digital, no només en el sector agroalimentari, sinó també en el comercial i logístic.