Recital poètic-musical per commemorar el 85è aniversari de la mort de Federico García Lorca

La rapsoda Gina Raymat posarà veu amb l’acompanyament musical del guitarrista Carles Herraiz en el marc de les Nits de Lluna plena al ClaustreEl Consorci del Turó de la Seu Vella completa les activitats setmanals promovent una visita per descobrir el bestiari dels capitells del monument

El Consorci del Turó de la Seu Vella ha preparat dues activitats culturals per aquesta setmana, amb el doble objectiu divulgatiu de compartir el patrimoni i promoure l’atracció de visitants.

Per aquest dijous, 21 d’octubre, el Consorci tornarà a obrir la catedral, de les 9 de la nit fins a les 24 hores, amb motiu de la Nit de Lluna Plena. Una activitat "sorpresa" al voltant de la poesia, el teatre i la música, entre altres, que va iniciar-se ara fa 8 anys.
En aquesta ocasió els assistents podran gaudir d’un recital poètic-musical per commemorar el 85è aniversari de la mort del poeta i dramaturg granadí, Federico García Lorca. Sota el títol de “Lorca, un poeta amb ànima de músic”, el recital farà un repàs a alguns dels seus principals poemes i obres més destacades, tot intercalant composicions dels músics que l’escriptor va admirar.

El recital anirà a càrrec de la rapsoda Gina Raymat i del guitarrista Carles Herraiz i començarà a les 21.30 h. El preu de l’activitat és de 2 euros i les entrades es poden adquirir a través de la plataforma www.ticketara.com, ja que l’aforament està limitat a 250 persones.

Fem el Bèstia!
Per altra part, el Consorci ha preparat per al pròxim cap de setmana una activitat familiar i lúdica, amb l’objectiu d’atansar el ric bestiari de la Seu Vella a grans i petits. En sessions de dissabte i diumenge, sota el títol de ‘Fem el Bèstia!’, es vol donar a conèixer algunes de les bèsties més lletges i ferotges, que fa molts anys es van esculpir en els capitells de la Seu Vella, com ara els grius, els centaures, els dracs o les sirenes, mitjançant l’observació directa i la narració dels següents contes: “El Leònides i la lluna”, “El Jaume i en Quatre potes”, “El drac de set caps” i “La Dana, una amiga diferent” L’objectiu és potenciar la imaginació i creativitat dels infants.

En acabar el recorregut i el relat de contes, tots els nens/es participants rebran un Kit amb el material necessari per elaborar una bèstia molt simpàtica.

L’hora d'inici de l’activitat és les 11 del matí, tant pel dissabte, dia 23, com pel diumenge, 24 d’octubre, i el preu per assistir-hi, 5 euros. La compra d’entrades es pot tramitar a la recepció de la Seu Vella, fent reserva prèvia a través del correu electrònic turoseuvella@turosseuvella.cat o al telèfon 973230653, ja que l’aforament està limitat a 40 persones.