La Paeria presenta a Municipalia els seus casos d’èxit en l’aplicació de la tecnologia a la millora de la gestió pública

Tècnics municipals explicaran l’experiència en la implantació de la bústia ètica, la gestió del teletreball, l’expedient electrònic, la transparència en les factures i la gestió digital d’actes Durant la trobada municipalista també es presentaran altres iniciatives municipals com la recollida porta a porta, els projectes de mobilitat sostenible, el civicar i la videovigilància a l’Horta

La fira internacional d’equipaments i serveis municipals Municipalia, que es celebra a partir de demà i fins dijous 21 d’octubre al recinte de Fira de Lleida, servirà d’aparador dels casos d’èxit en l’aplicació de la tecnologia a la millora de la gestió pública que s’han dut a terme a l’Ajuntament de Lleida.

L’estand de la Paeria a la fira, sota la marca “Lleida 2030 AgroBioTech”, acollirà aquestes sessions, que aniran a càrrec de personal municipal i que se centraran a presentar diverses innovacions implantades recentment al consistori i que poden considerar-se casos d’èxit pel seu bon funcionament i per la millora que suposen.

Així, la Síndica Municipal de Greuges, Dora Padial, serà l’encarregada de presentar dimecres a les 11.00 hores l’experiència en la implantació de la bústia ètica de l’Ajuntament de Lleida, com un canal segur per alertar de males pràctiques a l'administració.

A continuació, a les 12.00 hores, des de l’àrea de Serveis Digitals, el tècnic de l’àrea de Planificació d’Implementació de Sistemes Carles Giné explicarà l’experiència del desplegament d’escriptoris virtuals i d’integració de telefonia amb eines de l’empresa Microsoft que es va dur a terme a principis de la pandèmia per tal que els treballadors i treballadores de l’ajuntament tinguessin accés a les dades i aplicacions municipals per a poder desenvolupar amb normalitat les seves tasques diàries mitjançant el teletreball.

La implantació de l'expedient electrònic serà un altre dels casos d’èxit que s’explicaran, en una xerrada a càrrec dels tècnics de l’àrea d’eGovern Jordi Panadès i Gemma Hernández, que explicaran l’experiència en la implantació dels tràmits, el registre i el llibre de decrets electrònic; la gestió d'expedients i documents integrada amb les diferents eines de gestió de l'ajuntament; i l'accés del ciutadà al seguiment de les seves gestions mitjançant la Carpeta Ciutadana. Serà dimecres, a les 14.00 hores.

Igualment, dimecres a les 18.00 hores, la tècnica de l’àrea d’eGovern Montse Sirés plantejarà l’experiència d’implantació del projecte de pressupostos oberts, que permet visualitzar de forma clara i entenedora, la informació econòmica pressupostaria de l’Ajuntament, les dades d’execució trimestral, les retribucions del personal i tota la relació de factures tramitades des de l’any 2017; i una altra xerrada sobre la gestió electrònica dels actes d'alcaldia, dijous a les 13.00 hores.

Per últim, els tècnics de l’àrea d’Infraestructures i Comunicacions David Calderó i Francesc Quintana, presentaran dimecres a les 16.00 hores l’experiència de la implantació de wifi ciutadana a través del projecte Wifi4EU.

Ponències sobre la recollida porta a porta i la mobilitat sostenible

Durant la fira, des de l’estand de l’Ajuntament de Lleida també es difondran altres iniciatives que s’estan duent a terme a Lleida i que poden resultar d’interès per a gestors públics d’altres indrets. Així, el regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rutllant, presentarà dimecres a les 13.00 hores la ponència “El Porta a porta, una solució de recollida de residus per a una ciutat més sostenible”, que explicarà l’experiència d’implantació d’aquest mètode a la ciutat, mentre que el regidor de Mobilitat i Serveis Urbans, Joan Ramon Castro, donarà a conèixer també dimecres, a les 17.00 hores, “Els projectes de mobilitat sostenible, de present i de futur, a la ciutat de Lleida”. El mateix dimecres, a les 10.00 hores, també es donarà a conèixer la iniciativa OAC360º Social, per a millorar l’atenció que presten els serveis socials de Lleida.

A més, dijous l’empresa Suits presentarà, també a l’estand de la Paeria, l’experiència del Civicar com a eina per a millora de la mobilitat urbana i Alphanet donarà detalls del projecte de videovigilància amb lectors de matrícules per a l’Horta de Lleida, entre altres xerrades. També hi haurà altres ponències sobre els fons Next Generation, la gestió del reg urbà, les aplicacions de la realitat virtual a les ciutats, domòtica, solucions 5G per a municipis i una innovació per a implantar “papereres smart”.

El programa complet d’activitats a l’estand de la Paeria a Municipalia pot consultar-se en aquest enllaç