Obertura del curs acadèmic del Consell Escolar Municipal

Amb les ponències “El dret a l’educació l’any 2021”, a càrrec de Josep M. Serra, i “Desigualtats i compromís social”, amb Rafael Allepuz, que s’emmarquen en un cicle de conferències relacionades amb la redacció i del desplegament del Pacte Local contra la segregació escolar que s'iniciarà aquest curs 

L’Auditori Municipal Enric Granados ha acollit l’obertura del curs acadèmia del Consell Escolar Municipal. L’acte s’ha centrat en dues ponències: “El dret a l’educació l’any 2021”, a càrrec de Josep M. Serra, ex-inspector en cap del Departament d’Educació, i “Desigualtats i compromís social”, amb Rafael Allepuz, director de la Càtedra d’Estudis sobre Desigualtats Socials de la Universitat de Lleida.
La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Sandra Castro, ha explicat que amb l'objectiu de l’equitat i de garantir la igualtat d’oportunitats a tots els infants de la ciutat, la Paeria ha organitzat un seminari sobre la segregació escolar a Lleida, amb els Serveis Territorials d'Educació. Les conferències d'avui formen part del seminari, que consta de cinc jornades presencials, que també es podran seguir en línia, per conèixer i entendre aquesta situació i per implicar-se en el desplegament del Pacte contra la segregació escolar que s’iniciarà aquest curs. Les impartiran reconeguts professionals del món educatiu i referents en aquest tema. El director dels Serveis Territorials d’Educació, Claudi Vidal, també ha participat en l’obertura.

L’alumne del Conservatori Municipal Pol Domènec ha interpretat al piano dues peces, Estudi de Czerny Op. 740 núm. 50 i Rondó Alla Turca de Mozart, actuació musical amb què s’ha clos l’acte, que l'any passat no es va poder realitzar per la pandèmia.