La Paeria ordena el planejament urbanístic per a permetre la construcció d’un nou Centre d’Atenció Primària a Cappont i facilitar la construcció de l’Institut

Està previst situar-lo al costat del futur institut i el seu desenvolupament anirà a càrrec de la Generalitat de Catalunya 

La Comissió de Gestió urbanística, habitatge i transició ecològica ha informat avui de la tramitació d’una modificació puntual del Pla general d’ordenació urbana de Lleida, pel que fa a l’àmbit situat entre els carrers Riu Ebre, Salvador Espriu i Riu Besós i un segon àmbit situat entre els carrers Esperança González, Abat Escarré i Agustí Duran i Santpere, tots dos al barri de Cappont. 

Aquest canvi en el planejament urbanístic té per objecte ressituar i ampliar la superfície qualificada d’equipament comunitari, per tal de permetre la construcció d’un nou Centre d’Atenció Primària, que millori els serveis sanitaris al barri. Aquest edifici es situarà a tocar de l’espai que ocuparà el futur Institut de Secundària. La construcció de tots dos equipaments correspon a la Generalitat de Catalunya i, amb aquest canvi de planejament, es permetria encabir els dos equipaments i complir amb les demandes dels departaments de la Generalitat per fer-los possible.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha qualificat d’una “molt bona notícia haver trobat l’encaix amb el Departament de Territori per fer possible aquesta modificació que permetrà facilitar els espais a Salut i Educació per impulsar els projectes que, des dels seus departaments, tenen sobre la taula. El Govern municipal portava ja temps darrere aquest tema per donar resposta a aquesta necessitat però ens havíem trobat davant el problema que representava la inundabilitat d’aquest espai; ara els serveis tècnics d’ambdues administracions han trobat l’encaix, el que suposa una molt bona notícia per Lleida".

Paral·lelament, es regularitza la qualificació d’una part dels terrenys del bosc urbà de Cappont, que passaran de ser considerats sistema d’equipament comunitari a sistema d’espais lliures. 

Així, la proposta de modificació puntual manté el còmput global de les superfícies dels sistemes assenyalades pel Pla general d’ordenació urbana de Lleida aprovat i vigent. Concretament, en l’àmbit del bosc urbà, es canvia la qualificació d’una superfície de 1.264,42 m² de sistema d’equipament comunitari a sistema d’espais lliures, zona verda o jardí. Mentre que en l’àmbit al costat del camp de l’Atlètic Segre s’amplia la superfície qualificada de sistema d’equipament comunitari en detriment de la superfície qualificada de sistema d’espais lliures, passant de 8.000 m² a 9.264,42 m² i es reubica la superfície qualificada de sistema d’espais lliures, zona verda o jardí des del carrer Riu Besós al carrer Riu Ebre. 

D’altra banda, la Comissió també ha informat de la proposta d’aprovació inicial de la modificació del text de l’Ordenança reguladora dels establiments de pública concurrència de Lleida, de l’aprovació inicial del text de l’Ordenança de Mobilitat de Lleida i de l’aprovació provisional del Pla especial urbanístic de Les Basses per l’ordenació del parc i la implantació d’un càmping