La Paeria lliura nous distintius d’establiment amic a comerços de Balàfia
El projecte reconeix els establiments que vetllen per fer els seus locals accessibles a tothom. La iniciativa ja s’ha treballat amb comerços de la Bordeta, Magraners i d’Slow Shop i s’està actuant a l’Eix comercial i Zona Alta
El projecte reconeix els establiments que vetllen per fer els seus locals accessibles a tothom. La iniciativa ja s’ha treballat amb comerços de la Bordeta, Magraners i d’Slow Shop i s’està actuant a l’Eix comercial i Zona Alta
La Paeria està implantant el projecte “Lleida, establiment amic” a establiments de la ciutat que vetllen per fer els seus locals accessibles a tothom. La regidora Mariama Sall ha lliurat avui el logotip de la iniciativa a establiments de Balàfia que s’hi ha adherit aplicant el concepte d’entorns més amigables. Els comerços que avui han rebut aquest distintiu són Singular Kitchen, les farmàcies Delmàs i Isanta, i el forn Llaràs, que ho han fet en representació dels 65 establiments associats a l’entitat comercial de Balàfia, on ja estan sensibilitats sobre aquest tema a través de projectes anteriors que s’hi han fet al barri.
El projecte “Lleida, establiment amic” sorgeix com una iniciativa dins de l’adhesió de Lleida a la Xarxa Internacional de ciutats amigues de les persones grans, que promou la Organització Mundial de la Salut. Una ciutat amigable amb la gent gran és un entorn urbà integrador i accessible per fomentar un envelliment actiu. Aconseguir la participació de la gent gran és un element essencial per a qualsevol ciutat amigable amb els majors. La iniciativa però, que s’ha treballat des de les Regidories de Persones, Comunitat i Agenda 2030, i de Consum, Comerç i Mercats, reconeix la implicació de les associacions comerciants de la ciutat, Gremi de forners i el Col·legi Professional de farmacèutics. L’objectiu d’aquesta iniciativa és fer que els establiments siguin més amigables amb les persones grans i amb les que tenen discapacitats i/o mobilitat reduïda, alhora que amb el conjunt de la ciutadania, adaptant-se a les seves necessitats per fer-los més accessibles. Es tracta d’accions que no sempre impliquen cost econòmic, com pot ser disposar de cadires per seure, preus de lectura accessible, etc.
El projecte ja s’ha iniciat a la zona del Clot, s’han visitat establiments de la Bordeta, Magraners i associats a l’associació Slow Shop i ara s’ha actuat a Balàfia. S’ha començat a visitar els establiments de l’Eix comercial i Zona Alta. Els comerços que s’hi adhereixen reben una Guia per orientar-los en com implementar les mesures que faciliten la resolució d’aquests espais com a entorns més amigables.