Més de 2.000 persones treballen en el sector de les fundacions a les comarques de Lleida

La Llotja acull avui la trobada de fundacions, organitzada per la Coordinadora Catalana de Fundacions L’alcalde Miquel Pueyo destaca en la inauguració de la jornada la tasca que desenvolupen: “Sóu un exemple de compromís amb la societat i representeu la part més humana i sensible d’entitats i empreses”

El Palau de la Llotja acull avui la trobada de fundacions de Catalunya organitzada per la Coordinadora Catalana de Fundacions, en el que ha estat la el primer acte presencial de l’entitat després de la pandèmia. Actualment, més de 2.000 persones treballen en aquest sector a les comarques de Lleida. Un àmbit que ha experimentat un gran creixement en els darrers 20 anys, en què a les comarques de Lleida s’han triplicat el número de fundacions, passant de 40 entitats l’any 1996, a 129 al 2020.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha inaugurat oficialment la jornada i ha agraït la tasca que realitzen les fundacions: “Sense la seva vitalitat no es podria donar resposta a tots els reptes a què ens enfrontem” i ha posat de relleu que “són un exemple de compromís amb la societat i representen la part més humana i sensible d’entitats i empreses”. El paer en cap ha fet referència a la reacció resilient de la societat davant la pandèmia de la Covid-19 i ha recordat la llarga tradició d’entitats lligades al voluntariat existent a Catalunya.

Antoni Siurana, president de les Fundacions Ilersis i ICG, ha participat en la inauguració i ha ressaltat la funció social d’aquestes entitats, amb l’impuls d’accions que reverteixen en què la societat pugui valorar l’aportació de diferents col·lectius, com ara el de les persones amb discapacitats.
Siurana també ha valorat molt positivament l’organització de les jornades d’avui, que aprofundeixen en les necessitats específiques de les fundacions.


El president de la Coordinadora de Fundacions de Catalunya, Pere Fàbregas ha destacat per la seva banda que “l’evolució del món fundacional a Lleida ha estat molt positiva i dinàmica en els últims anys tal com es desprèn de les dades, però és important acostar-se, escoltar i aprendre ‘in situ’ de la realitat”.

La trobada de fundacions ha estat el marc de la presentació de l’informe “Les fundacions a les comarques de Lleida: importància social i econòmica”, que ha posat de relleu, entre d’altres dades, que les entitats lleidatanes donen feina a 2.120 persones i compten amb gairebé 1.000 voluntaris i voluntàries.

Més de 50 entitats del territori han participat en la jornada “Trobada de fundacions a Lleida”.