<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/35813>>.

Nova programació d’activitats de Lleida Jove per al curs 21-22

Destaca la coorganització entre l’Ajuntament de Lleida i una desena d’entitats de la ciutatCom a novetat, s’ha plantejat una agenda d’octubre a juny i una altra que concentrarà la programació d’estiu

Destaca la coorganització entre l’Ajuntament de Lleida i una desena d’entitats de la ciutatCom a novetat, s’ha plantejat una agenda d’octubre a juny i una altra que concentrarà la programació d’estiu

El regidor de Joventut, Ignasi Amor, ha presentat aquest dijous la nova programació d’activitat de Lleida Jove per al curs 21-22. Com a novetat, s’ha plantejat una agenda d’octubre a juny i una altra que concentrarà la programació d’estiu, així com la coorganització entre l’Ajuntament de Lleida i una desena d’entitats de la ciutat.

En aquest sentit, Amor ha explicat que es preveu una programació de durada de curs i una altra per a l’estiu, trencant amb les programacions trimestrals. Els motius són l’interès en combinar activitats de durada llarga per al curs amb una durada més curta durant la programació d’estiu (amb activitats més intensives).

A més de les activitats de llarga durada (grups), s’incorporen les activitats puntuals programades en el moment i també informació dels serveis fixes de LleidaJove (Bucs Musicals, Coworking, Serveis d’orientació, Psicoconsulta Jove).

L’objectiu, ha destacat el regidor, és buscar anar ampliant la coorganització de les activitats amb entitats juvenils i  altres institucions. En aquest sentit, en aquest curs Lleida Jove ha comptat amb les següents entitats i institucions: La Cristaleria, Associació Capoeira Topazio, Club de  Muntanya i Escalada de Pardinyes, Grup Mist Up, Associació AntiSida de Lleida, Osmon, Diputació de Lleida i Fundació Barça, Programa d’Atenció Sexual i reproductiva del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Xarxa nacional d’Emancipació Juvenil de la Generalitat de Catalunya i el Consell català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

Nou disseny i nova imatge

El disseny de la proposta ha anat a càrrec d’Albert Garrigó. Així, la proposta compta amb un llibret on es mostren les activitats, les propostes i els serveis de Lleida Jove i que serà difós en format imprès i en format digital. A més, serà la base de tota la difusió d’activitats concretes, amb el lema “Perquè fem la LleidaJove”.

Organització de les activitats segons la durada

Pel que fa als grups, hi haurà activitats de de trobada setmanal on es trenca el amb el format taller per anar cap a un format de durada més llarga (curs), on els participants del grup tenen un paper molt més actiu i on es possibiliten les relacions d’amistat i la participació.

La temàtica dels grups va relacionada amb les propostes que arriben de les associacions i les demandes dels i les joves participants a les activitats de LleidaJove.

Els grups previstos per aquest curs són:

  • Clubs Joves: espais de trobada i dinamització als barris del Secà de Sant Pere i els Magraners.
  • +Divendres: trobada setmanal a la Palma per a joves de 13 a 15 anys.
  • Matinals Street-Art: quedades mensuals per pintar murals
  • Ser Youtuber: grup on aprendre i compartir com comunicar a les xarxes.
  • Premonitors/es de lleure i Premonitors/es esportius/es, amb pràctiques al Cucalocum i Cucaesport.
  • Breakdance.
  • Capoeira. Coorganitzat amb l’associació de Capoeira Topázio i cultura brasilera de Lleida
  • FutbolNet: entrenaments i i altres activitats esportives dirigides per la Fundació Barça. Coorganitzada amb la Diputació de Lleida i la Fundació Barça.
  • LleidaJove Running Team: entrenament participació a curses. Coorganitza: la Cristaleria
  • Escalada.  Activitat coorganitzada ambassociació muntanya i escalada de Pardinyes
  • MIST-UP. Oci nocturn coorganitzat amb el grup Mist Up.

Activitats de temporada

En aquest apartat destaquem les següents propostes:

Cursos

  • SUPERCIATE - Curs Monitor/a d’Activitats de Dinamització en l’Àmbit Poliesportiu. Reconegut per l’Escola Catalana de l’Esport i pel Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya. Coorganitzat amb el Consell Esportiu de l’Esport. Aquesta és la tercera edició del curs que es fa a LleidaJove i compta amb una part teòrica i una part pràctica.
  • Curriculum Vitae Creatiu. Formació sobre maneres creatives de presentar-se.

Xerrades

  • SEXPIL - Píndoles sobre salut i benestar sexual. Sessions coorganitzades amb l’ASSIR de Lleida, l’Associació AntiSida, la botiga Dàlia I el projecte Rusccus.
    • Sexualitat conscient
    • Entens? Com vius la sexualitat?
    • Menstruar en positiu
    • Em cuido, et cuides, em cuides
  • Xerrades en l’àmbit laboral A càrrec de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil a través d’Instagram Live:
    • La petjada digital en la recerca de feina
    • Indústria 4.0
  • Voluntariat Europeu – xerrades: xerrada setmanal (tots els dilluns) per conèixer què cal fer per participar en un voluntariat de fins a un any amb totes les depeses pagades.

Activitats en l’àmbit de la natura i el medi ambient

  • Dissabtes EcoEsportius: orientació, reciclatge, hort ecològic...Coorganitzats amb l’Associació Esportiva La Cristaleria.
  • Recollida selectiva de brossa al Centre Històric / Plantada d’arbres. Accions coorganitzades amb OSMON.
  • Ruta senderista de 12 km pel camí de l’aigua (Vall de Boí).Coorganitzada amb el club de muntanya i escalada Pardinyes.

Concerts

  • Concerts a La Palma. Obrim la Planta baixa de la Palma a la realització de petits concerts i activitats grupals.

29/10/2021         MIARNAUS (indie pop)

26/11/2021         ABRIL (indie pop)

17/12/2021         KID PI & KOALEKAY de 31Fam i FLASHY ICE CREAM (trap).Aquesta activitat és la cloenda d’un concurs de trap en català que es realitza a través de les xarxes socials. Els finalists actuaran a Lleida jove juntament amb els artístes esmentats.

30/12/2021         ITSASGORAK (folk pop)

  • Concerts als Bucs d’assaig “El Mercat”

08/10/2021         PUNTS SUSPENSIUS (pop-rock versions)

12/11/2021         ADBA POWER (pop rock)

Mercat de les Idees de Nadal: Dissabte 18 de desembre, de 10 a 20h a la Plaça de Ricard Vinyes.

La nova agenda també inclou els serveis que es presten des de Lleida Jove com la convocatòria PalmaProduccions, adreçat a grups de joves que vulguin fer un curt amb suport professional; la reserva d’espais per estudi, treballs, reunions, ball, etc.; orientació i assessorament a càrrec de professionals especialitzats en estudis, treball, mobilitat internacional i associacionisme juvenil; psicoconsulta Jove: suport psicològic i orientació sobre relacions sexuals i afectives; voluntariat europeu com entitat de recepció i enviament de Joves voluntaris/es en l’àmbit europeu; Crea2: formació adreçada a creadors que vulguin dissenyar souvenirs per la ciutat; intercanvis internacionals amb Alemanya i Finlàndia; Bucs d’assaig El Mercat, Coworking La Casa de Fusta: espai de treball i cocreació destinat a professionals del sector creatiu, artístic i gestió cultural.