Miquel Pueyo defineix Lleida com una ciutat segura i com un bon exemple de coordinació policial en la celebració del Dia de les Esquadres

El paer en cap destaca l’eficiència i eficàcia de la tasca policial a Lleida i elogia el treball que els diferents cossos de seguretat fan pel bé comú i perquè les ciutats siguin més cíviques i segures El cos de la Guàrdia Urbana de Lleida rep sis felicitacions

La Seu Vella de Lleida ha estat l’escenari on s’ha celebrat avui el Dia de les Esquadres de la Regió Policial de Ponent dels Mossos d’Esquadra. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha assistit a l’acte institucional i ha elogiat “la feina realitzada per tots els agents de policia durant tots els mesos de pandèmia, on s’ha demostrat una clara vocació de servei públic, treball en equip, responsabilitat i rigor”.

El paer en cap ha posat en relleu “l’eficiència i eficàcia de la tasca policial a Lleida i ha encoratjat els diferents cossos de seguretat a continuar treballant per l’exercici real de la llibertat de drets i per la cohesió de la ciutat”. “La seguretat i la defensa del lliure exercici de drets i de llibertats és un dels pilars fonamental de la societat i de l’estat de dret. Plegats constituïm la policia de Catalunya”.

Pueyo ha reivindicat la necessitat de tenir “majors efectius al territori i una policia plenament adaptada als nous temps, als reptes de la societat actual i als grans desafiaments que es plantegen, especialment davant el ràpid avenç de les noves tecnologies i l’aparició de noves modalitats delictives i estafes, especialment a través d’internet i aplicacions diverses”.

L’alcalde ha finalitzat el seu discurs remarcant “la bona entesa existent entre els cossos de Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Lleida, una col·laboració que és fonamental per millorar la qualitat del servei i per millorar la seguretat ciutadana de tots i totes”.

En el marc del Dia de les Esquadres es lliuren diferents reconeixements i distincions als agents de Mossos d’Esquadra que han excel·lit en la seva tasca o han realitzat alguna actuació especialment meritòria i, també, es reconeix les persones i entitats que han col·laborat desinteressadament amb aquest cos policial. Cal destacar que cinc agents de la Guàrdia Urbana de Lleida han rebut una felicitació. Un dels agents del cos de policia local n’ha rebut dos.

L’acte ha comptat amb l’assistència del delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Bernat Solé, el subdelegat del Govern, Jose Crespin, l’intendent cap de la Regió Policial de Ponent, Jordi Dalmau, el comissari de la Prefectura de la Policia, David Boneta, i l’intendent de la Guàrdia Urbana, Josep Ramon Ibarz, entre altres autoritats locals i policials.

La celebració s'ha amenitzat amb diverses actuacions musicals i ha finalitzat amb la interpretació de l’Himne nacional de Catalunya.