La Taula intersectorial d’estils de vida saludable en infants i joves reprèn l’activitat presencial

La tinent d’alcalde Montse Pifarré ha explicat les accions que l’Àrea de prevenció i intervenció en addicions han treballat durant la pandèmia per donar suport a les famílies per gestionar les situacions del confinament i com se seguirà treballant per atendre l’afectació de la situació sanitària en infants i joves

La Taula intersectorial d’estils de vida saludable en població infantil i juvenil s’ha reunit aquesta setmana reprenent així l’activitat presencial. La tinent d’alcalde i regidora de Salut, Montse Pifarré, ha explicat que la reunió va servir per actualitzar informació i els recursos dels i les membres que integren la taula i per valorar l’afectació en infants, adolescents i joves de la situació sanitària, així com els nous reptes que se’n derivaran, amb la mirada posada, sobretot, en la prevenció i l'atenció en problemàtiques de salut mental.
Pifarré ha comentat el treball que l’Àrea de prevenció i intervenció en addiccions ha dut a terme durant la pandèmia per ajudar a minimitzar les conseqüències generades pel confinament perquè les famílies tinguessin eines per gestionar situacions diverses dins l’àmbit familiar. En aquest temps, s’ha preparat un material que pogués ser utilitzat virtualment i que estigués a l’abast del conjunt de la ciutadania.
La regidora de Salut Pública ha apuntat que l’Àrea de prevenció i intervenció en addiccions s’ha incorporat aquest 2021 a aquesta Regidoria per unificar accions de promoció i prevenció de la salut en l’àmbit de les drogodependències. La Taula intersectorial es va constituir el 2018 dins la implementació de l’Estratègia de promoció de la salut de la ciutat de Lleida per generar un espai de treball amb els agents que treballen en l’àmbit de la infància i l’adolescència des de diferents vessants per promoure una millora en la salut i el benestar d’infants i joves de la ciutat.
La Taula té la voluntat de fomentar un treball tranversal i coordinat entre administracions públiques, amb la implicació d’entitats locals que són referents per a la joventut. Després d’un període complicat per la pandèmia, cal trobar sinergies per donar respostes a les necessitats que actualment demanda la societat, des d’una perspectiva preventiva i comunitària.
El que també ha volgut posar de manifest la regidora de Salut és l’esforç i el treball de coordinació per part dels i les integrants de la taula en temes de salut de la població infantil i juvenil de la ciutat de Lleida.