<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/35863>>.

La Paeria amplia el suport a famílies d’entorn vulnerable amb dues aules per a extraescolars

Desenvolupa un projecte amb Save the Children per a infants de 0 a 6 anys en què equiparà dues aules a l’escola de Joan XXIII i Balàfia per fer-hi activitats gratuïtes amb metodologies innovadores i de diverses competències. A l’escola Joan XXIII també s’iniciarà un espai de criança positivaÉs una acció més que contribueix a l’equitat educativa

Desenvolupa un projecte amb Save the Children per a infants de 0 a 6 anys en què equiparà dues aules a l’escola de Joan XXIII i Balàfia per fer-hi activitats gratuïtes amb metodologies innovadores i de diverses competències. A l’escola Joan XXIII també s’iniciarà un espai de criança positivaÉs una acció més que contribueix a l’equitat educativa

L’Ajuntament de Lleida treballa una nova acció que pretén contribuir a l’equitat educativa a través d’un projecte que desenvolupa amb l’entitat Save the Children. El projecte consisteix a equipar dues aules, una a l’escola de Balàfia i una altra a l’escola Joan XXIII, perquè s’hi puguin fer activitats extraescolars gratuïtes. D’aquesta manera, s’amplia el suport a les famílies d’entorn vulnerabl. El plantejament inicial proposta tres tardes a la setmana per a infants de 3 a 6 anys on s’hi faran accions amb metodologies innovadores i de pedagogia viva, competències lingüístiques, matemàtiques i artístiques. L’atenció que s’hi aplica consisteix en un model que exercita amb nens i nenes i les seves famílies diferents àrees bàsiques com la psicomotricitat, les matemàtiques o la lectura i l’escriptura a través del joc i l’acompanyament emocional.

A més, a l’escola de Joan XXIII s’iniciarà un treball amb infants de 0 a 3 i les seves famílies amb un espai de criança positiva, en un entorn segur i agradable, acompanyat per mestres d’educació infantil formades per al programa. En definitiva, l’objectiu és que la infància tingui les mateixes oportunitats i pugui desenvolupar el seu potencial.

Per acabar de concretar el projecte, que en uns dies es posarà en marxa, la tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Sandra Castro, s’ha reunit avui amb el director de Save the Children a Barcelona, Toni Pérez; el responsable dels programes de lluita contra la pobresa, Diego González; la tècnica Susana Capell i la responsable del projecte 0-6, Marta Polo.

Ha incidit en què la primera infància és una etapa determinant per al desenvolupament dels nens i nenes i pot determinar les seves perspectives de futur. D’aquí, que es vulgui aportar per accions com el projecte que presenta Save the Children, que intervé amb materials educatius innovadors i facilita les famílies que puguin accedir a determinats recursos, sumant en l’equitat educativa. Tall de veu S.Castro

El responsable dels programes de lluita contra la pobresa ha explicat que intervenció que es farà beneficiarà una cinquantena de famílies, amb un acompanyament i atenció individualitzada, tant en l’àmbit educatiu com social. Són recursos que es posen a l’abast d’aquestes famílies per intentar revertir la seva situació i invertir en la continuïtat educativa dels infants, perquè tinguin més possibilitats en un futur. El que es vol, ha dit és procurar que el context socioeconòmic no afectiu el desenvolupament educatiu d’aquests infants (tall de veu D.González). González ha explicat que Save The Children porta vint anys treballant a Lleida i fa set que amb la fundació Verge Blanca interactuen amb nens i nenes a Balàfia.

El projecte està en la fase de començar a derivar les famílies i els pròxims dies es farà el procés de formació dels i les professionals. De moment, s’aplicarà aquest curs 2022 i la voluntat és avaluar l’experiència per seguir-la aplicant el curs que ve.