<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/35883>>.

LaTemporada Lleida programa quatre activitats paral·leles

Giren al voltant de l’òpera “El barber de Sevilla” i els espectacles “Catalina”, “Dies mentits” i “Mots premiers”

Giren al voltant de l’òpera “El barber de Sevilla” i els espectacles “Catalina”, “Dies mentits” i “Mots premiers”

LaTemporada Lleida ha programat quatre activitats paral·leles que giren al voltant de l’òpera “El barber de Sevilla” i els espectacles “Catalina”, “Dies mentits” i “Mots Premiers”, tots ells en el marc de la programació de tardor.

“El barber de Sevilla”

Aquest diumenge, 7 de novembre, a les 18.00 hores, el Teatre de la Llotja acull “El barber de Sevilla”, una òpera de Gioachino Rossini, l’òpera bufa més famosa de la història. Els Amics de l’Òpera de Sabadell, amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, recuperen l’òpera de Rossini “El barber de Sevilla” deu anys després de la seva representació. La trama se situa a Sevilla, a finals del segle XVIII, i té com a protagonista la bella i jove Rosina, custodiada pel seu tutor Bartolo, que no la deixa sortir excepte per anar a missa, però que viu enamorada del comte d’Almaviva. Text de Cesare Sterbini i basat en Le barbier de Séville de Pierre Augustin Caron de Beaumarchais. Estrenada al Teatro Argentina de Roma, el 20 de febrer de 1816.

Prèviament, a les 17.00 hores, hi haurà una xerrada prèvia amb Albert Ferrer Flamarich, historiador de l’art i musicògraf. Des de la vessant històrica de l’obra, comentarem les claus musicals i els girs humorístics, amb l’audició d’algun fragment per endinsar-nos en l’òpera amb facilitat.

L’activitat és gratuïta però cal fer inscripció prèvia https://bit.ly/xerradaopera

“Mots premiers”

Dissabte, 13 de novembre, en doble funció, a les 12 i les 17 hores, en el marc del Festival elPetit – Festival Internacional d’Arts per a la primera infància, el Teatre Municipal de l’Escorxador acull l’espectacle “Mots premiers” de la companyia francesa AD Entrepôt que a través del primer llenguatge de l’infant, el llenguatge de la paraula o el del gest, expliquen com és d’important la manera de dir-nos, de dir al món JO SOC.

El dia abans, divendres, 12 de novembre, la Biblioteca Pública acollirà el taller que realitzarà la mateixa companyia sota el nom “Une émotion – un mouvement – un signe – una trace”. L’activitat és gratuïta i cal fer inscripció prèvia (a partir del 5  de novembre) a: https://bit.ly/tallerMotsPremiers

“Els dies mentits”

Dissabte, 20 de novembre, a les 20 hores, arriba al Teatre Municipal de l’Escorxador “Els dies mentits” de la Sala Flyhard.

Obra guanyadora en la categoria d’autoria revelació dels Premios MAX 2020, Lara Salvador protagonitza “Els dies mentits”, un calendari de totes aquestes mentides que hi ha al voltant del món del sexe, les que ens diem a nosaltres mateixos, les que ens diuen els altres i les que acabem dient per sentir-nos integrats en una societat sexualitzada. Unes mentides que fan la nostra vida més bonica i plaent però que, a la vegada, poden ser còmiques, absurdes i esquinçadores. A partir de dones reals i anònimes i la seva experiència, s’ha escrit Els dies mentits, un monòleg que parla de l’absència d’orgasmes en les relacions sexuals i del tabú que això suposa en una societat on cal tenir una sexualitat plena per sentir-se integrat. Un text escrit des de les mentides que diem, ens diem i ens diuen.

LaTemporada Lleida ha programat un debat obert post funció amb Marta Aran, Sònia Notario i Anna Puigdemasa, conduït per Lara Díez Quintanilla. Amb la col·laboració d’Associació Lika, Rusccus i el Casal de la Dona.

“Catalina”

Dijous, 2 de desembre, a les 21 hores, en el marc dels Escorxadijous, arriba “Catalina” d’Iniciativa Sexual Femenina, una reflexió desacomplexada sobre la sexualitat femenina i les seves limitacions socials i culturals.

Al dia següent, divendres 3 de desembre, a les 17.30 hores, al Teatre Municipal de l’Escorxador la companyia oferirà el taller de moviment “Cos – Problema”. La manera que ens movem no és innocent,ve determinada per condicionaments preexistents i externs a nosaltres mateixos. Oscil·larem entre diversos pols: el somni de volar-la força de la gravetat, l’ideal del cos lliure-l’ensinistrament del cos que subjeu a aquest ideal...

Cal fer inscripció prèvia a: https://bit.ly/tallercosproblema