<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/35892>>.

Una app permetrà que el petit comerç se sumi al Gran Recapte 2021

L’àrea de Comerç de l’Ajuntament de Lleida ha participat en la promoció i difusió d’aquesta nova eina telemàtica amb vocació solidària

L’àrea de Comerç de l’Ajuntament de Lleida ha participat en la promoció i difusió d’aquesta nova eina telemàtica amb vocació solidària

La Regidora de Consum, Comerç, Mercats i Participació, Marta Gispert, ha participat avui en la reunió en què el Banc dels Aliments presentava davant dels comerços petits i de proximitat una app que els permet sumar-se al Gran Recapte.

Precisament, aquest any 2021, la 13a edició del Gran Recapte, que es durà a terme del 19 al 27 de novembre, planteja ampliar els participants per sumar-hi el petit comerç i és amb aquest objectiu i per facilitar la col·laboració d’aquests comerços de proximitat que s’ha desenvolupat una app  que facilitarà aportacions solidàries i donacions de clients dels petits comerços.

En anteriors ocasions ja s’hi havien incorporat els mercats municipals i alguns petits comerços d’alimentació. La col·laboració es feia a través de l’adquisició d’uns vals de donació de 3€ que al final de la campanya, es bescanviaven per productes a les parades o botigues i els aliments s’entregaven a entitats socials properes.

Per aquesta edició de 2021, s’ha anat un pas més enllà i des del Banc dels Aliments de Catalunya s’ha creat aquesta app que permet digitalitzar tot el procés de donació. L’app, desenvolupada amb l’assessorament de KPMG i la start up OARO, permet de manera molt senzilla i en només 3 clicks fer una donació a través del dispositiu mòbil del personal de la botiga. Mitjançant la tecnologia blockchain, les donacions queden registrades i es vinculen a una entitat social de la mateixa localitat o barri, per tal que adquireixi els productes d’alimentació que més necessiti amb el saldo disponible a cada establiment. L’àrea de Comerç de la regidoria de Consum, Comerç, Mercats i Participació de l’Ajuntament de Lleida ha participat en la promoció i difusió d’aquesta nova eina telemàtica amb vocació solidària i s’ha implicat en la promoció i difusió que necessitava el Banc dels Aliments per arribar al teixit social i comercial dels barris.