El Parc Científic acull la trobada de la Comunitat Científica Emprenedora de Lleida
La jornada s’ha centrat en l’impuls de l’emprenedoria científica i la transferència tecnològica al territori i ha comptat amb la presència del tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Emprenedoria, Paco Cerdà i la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall
La jornada s’ha centrat en l’impuls de l’emprenedoria científica i la transferència tecnològica al territori i ha comptat amb la presència del tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Emprenedoria, Paco Cerdà i la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall
El Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida organitza avui, juntament amb el departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i el programa The Collider de Mobile World Capital una nova trobada de la Comunitat Científica Emprenedora a Lleida.
La jornada d’avui ha comptat amb la participació del tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Emprenedoria, Paco Cerdà, la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, i dels regidors Fèlix Larrosa, Begoña Iglesias, Carme Valls i Ángeles Ribes, i s’ha centrat en l’explicació del projecte de la Comunitat Científica Emprenedora de Catalunya, la presentació d’una empresa start-up lleidatana Organa Espirulina i una taula rodona sobre l’impuls de l’emprenedoria científica i la transferència tecnològica a Lleida.
"El sector empresarial està en plena recuperació i també en una fase d'aprenentatge i d'actualització. El postpandèmia necessita sobretot un estudi i adaptació important al món de l'emprenedoria digital i és el que estem fomentant no només des de l'Ajuntament, sinó que també les mateixes empreses i associacions empresarials s'estan adonant que aquest és el pas del futur", ha afirmat Cerdà, qui ha destacat la importància de comptar amb esdeveniments com aquests al Parc.
David Domingo, Ecosystem Manager de The Collider, ha plantejat la Comunitat com una oportunitat de transferència tecnològica i de generació d’un ecosistema basat en la innovació científica i tecnològica per a la competitivitat de les empreses. Es tracta d’un d’espai de col·laboració i connexió en el qual hi participen investigadors, institucions científiques, empreses i persones emprenedores que treballen al voltant de la ciència i la tecnologia, per afavorir l’intercanvi d’aprenentatge, la generació de cultura emprenedora, la col·laboració entre sectors i la transferència del coneixement i de la tecnologia al mercat. L’objectiu de les trobades periòdiques és fomentar la interconnexió local.
Joan Solé, CEO d’Organa Espirulina, ha estat l’encarregat de presentar el cas d’èxit d’aquesta empresa lleidatana, que es dedica a la producció i comercialització d’una micro alga amb una gran varietat de vitamines, minerals, proteïnes i elements antioxidants.
La taula rodona ha estat moderada per Domingo i ha comptat amb la participació de Solé, de Ricard Casals, CEO d’Axeb Biotech, i Gabriel Anzaldi, director de desenvolupament científic i tecnològic d’Eurecat-Lleida.
La jornada, que tamb s’ha tancat amb una dinàmica de networking seguint la tècnica de “l’speed-dating”.