Concentració ciutadana de rebuig a la violència a la Plaça Paeria

L’Ajuntament fa una crida a manifestar-se davant l’agressió sexual que va patir ahir una dona a la falda de la Seu Vella

La plaça Paeria ha estat aquest vespre l’escenari de la concentració ciutadana de rebuig a la violència, davant l’agressió sexual que va patir una dona ahir de matinada a la falta de la Seu Vella.

L’acte, convocat per l’Ajuntament de Lleida, ha estat presidit per una pancarta on es podia llegir “Prou violència contra les dones!”, al costat d’un llaç de color lila, que s’ha dipositat al terra de la plaça, mentre Maria Antònia Roca, membre del Consell Municipal de les Dones, en representació de l’entitat Hera, i coordinadora del grup de treball sobre les violències masclistes, llegia el manifest de rebuig.
A l’acte han assistit la majoria de regidors i regidores de l’Ajuntament, encapçalats pel paer en cap, Miquel Pueyo. També hi eren presents la consellera de Serveis Socials, Violant Cervera; el delegat del Govern, Bernat Solé, i el subdelegat del Govern central, José Crespín.
La Guardia Urbana va poder detenir ahir a l’autor de l’agressió sexual, poc després que la víctima ho denuncies a la comissaria del carrer Salmerón.
Des de principi d’any, la Guardia Urbana ha tramitat set denúncies contra la llibertat sexual a la ciutat, de les quals 6 van ser sobre abusos i la setena és la de l’agressió del 4 de novembre. Arran d’aquests fets, la policia local també va realitzar 5 detencions.