Visita institucional a la ciutat colombiana de Lérida Tolima

La tinent d’alcalde i regidora de Cooperació, Sandra Castro, supervisa i fa el seguiment dels acords del conveni d’agermanament signats amb la Paeria L’Ajuntament de Lleida realitza aquesta missió un cop cada mandat per mantenir les relacions institucionals entre ambos municipis

La tinent d’alcalde i regidora de Cooperació, Sandra Castro, es troba de viatge institucional a la ciutat de Lérida Tolima fins al 10 de novembre, per a fer el seguiment de l’agermanament entre la Paeria i el municipi colombià.

La missió principal del viatge és complir amb el compromís de l’Ajuntament de Lleida de mantenir les relacions institucionals, com a mínim un cop cada vegada que es canvia de legislatura, així com, avaluar la marxa del Conveni d’agermanament per fer-ne les millores oportunes, mantenir el contacte i vetllar per les activitats desenvolupades.
En aquest moment, amb la nova conjuntura actual a Colòmbia i la bona predisposició del nou alcalde de Lérida Tolima, s’estan treballant diferents aspectes i demandes entre les quals destaquen:
1. L’elaboració d’un nou pla d’actuació, que inclogui a banda de les activitats a la Casa de la Cultura, noves línies de treball en reforç als valors democràtics, vinculats a la pau i al postconflicte armat d’aquell país. Aquest pla també inclou projectes adreçats a treballar en el marc de la implementació de la productivitat i l’emprenedoria i els intercanvis d’experiències en l’àmbit cultural, artístic i educatiu.
2. Establir nous vincles de treball, nous aliats i enfortiment de les relacions.
3. Actualitzar el conveni de l'agermanament.
L’agenda de la tinent d’alcalde està plena de reunions i visites a col·lectius i equipaments. A més de la recepció institucional que li ha ofert l’alcalde de Lérida, Marco Antonio Ospina, tot just arribar al país, Sandra Castro s’ha reunit també amb la resta de representants de la comunitat.
Per altra part, la tinent d’alcalde ha mantingut reunions i participat en taules de treball amb diversos representants d’associacions de defensa del col·lectiu LGTBIQ, empresaris joves de la ciutat, associacions de persones amb diversitat, representants culturals, muralistes i artistes gràfics, així com fundadors de cooperatives ambulants.
La tinent d’alcalde també ha visitat equipaments municipals, destacant la de la Casa de Cultura, projecte finançat per la Paeria, que s’ha convertit en el centre neuràlgic cultural de la ciutat. En aquest equipament, es realitzen tallers de música de percussió, per infants de 5 a 9 anys; tallers de música de vent, per a infants de 9 a 12 anys, i tallers de dansa i música tradicionals. Al mateix temps, acull una Biblioteca, ludoteca, sales d'assaig, de taekwondo, i sala d'actes.
Altres visites de la regidora de Cooperació han estat a les escoles Fe y Alegria i Colombo Alemán, a l’Hospital Reina Sofía i al Comedor Adulto Mayor, on està en marxa un programa de servei per a la gent gran. Aquest equipament té capacitat per atendre 47 persones, fa un acompanyament en atenció psicosocial, infermeria i espai lúdic, però destaca pel repartiment de dinar a les persones assistents, moltes vegades l'únic àpat que realitzen en tota la jornada.