<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/35918>>.

La tinent d'alcalde Sandra Castro tanca la seva visita a Lérida amb diverses reunions per fer seguiment de l’agermanament i d’accions de cooperació

Durant la visita a Colòmbia s’han iniciat noves línies de treball, com la defensa dels drets humans, la superació del conflicte i la potenciació del treball en xarxa

Durant la visita a Colòmbia s’han iniciat noves línies de treball, com la defensa dels drets humans, la superació del conflicte i la potenciació del treball en xarxa

La tinent d’alcalde d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, ha tancat el seu periple per la ciutat colombiana de Lérida, amb un seguit de reunions per fer seguiment del conveni d’agermanament que aquesta ciutat del departament de Tolima té amb la ciutat de Lleida i de diverses accions de cooperació.

Aquest ha estat l'objectiu del viatge, durant el qual s’han pogut iniciar noves línies de treball com la defensa dels drets humans, el treball sobre la situació de postconflicte un cop signat l'acord de pau al país i la potenciació del treball en xarxa.

Durant la jornada d’ahir, Castro va mantenir una trobada amb el grup de regidors de l'alcaldia de Lérida i va poder escoltar i compartir les seves preocupacions envers la ciutadania més vulnerable. La regidora va aprofitar per fer-los-hi entrega d'una petita ceràmica amb el dibuix la de la Seu Vella com a obsequi. Castro també va poder assistir a la presentació del Pla municipal 2020-2023 en el qual s'han detallat totes les polítiques públiques que s’estan executant actualment, així com les línies de futur, amb la finalitat de poder encarar les accions de l'agermanament en una mateixa direcció i treballar conjuntament amb les dues alcaldies.

En aquest últim dia, Castro també va poder reunir-se amb l'associació Hilando Paz, una de les entitats que ha rebut finançament de cooperació internacional a través de l'agermanament. Hilando Paz compta amb més de 25 dones de la zona rural, molt marcada per haver estat zona de conflicte armat, amb una situació molt complicada a escala econòmica i humana.

Actualment les dones que conformen l'associació, i gràcies al finançament de l'Ajuntament de Lleida, han pogut formar-se en la gestió de la fulla del plataner, el material amb el qual treballen, i han pogut comprar diferents màquines per processar-la i poder crear artesanies.

A més, la tinent d’alcalde ha aprofitat per visitar una de les escoles de la zona rural amb famílies més vulnerables.