Lleonard Jové Vidal guanya el 32è Premi Josep Lladonosa amb la història dels Bombers de Lleida
Considerat com el més important del territori en el seu àmbit, està dotat amb 4.000 euros i la publicació del llibre, que es distribuirà la diada de Sant Jordi amb el diari La Mañana
Considerat com el més important del territori en el seu àmbit, està dotat amb 4.000 euros i la publicació del llibre, que es distribuirà la diada de Sant Jordi amb el diari La Mañana
L’obra de Lleonard Jové Vidal ‘Seguretat pública. Higienisme i benestar social del procés històric de formació del cos de Bombers a Lleida (1840-1975)’, sobre la història del cos de bombers de la capital del Segrià, ha estat la guanyadora del 32 Premi Lladonosa d’Història Local, que atorga anualment el patronat constituït pels ajuntaments d’Alguaire i Lleida, la Diputació, la Universitat de Lleida i el diari La Mañana.
L’historiador, que a més és membre del cos de prevenció d’incendis de la Generalitat, explica la història dels Bombers de Lleida, com es van crear i quina és la seva estratègia contra els incendis.
El vicepresident Ferran Accensi, ha estat el mantenidor en l’edició d’enguany i la persona encarregada de lliurar el premi al guanyador. Accensi ha felicitat l’escriptor per la seva tasca historiadora i ha destacat la importància que té aquest guardó en tot el territori. “Alguaire és el municipi de referència per tots aquells joves interessats en allò que els hi és més proper i que tenen com a paradigma d’actuació al mestre Josep Lladonosa Pujol i els premis que avui entreguem, una de les millors apostes que tenim per incentivar la recerca històrica local.”
L’acte, que s’ha celebrat a l’Ajuntament d’Alguaire, localitat natal de Josep Lladonosa, ha comptat amb la presència del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Lleida, Jaume Rutllant, així com del president del Patronat Josep Lladonosa i Pujol, Manel Lladonosa; l’alcalde d’Alguaire, Antoni Perea; el rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, i de la resta de membres del jurat, format per Joan Busqueta i Riu, Antonieta Jarne i Mòdol, Enric Vicedo i Rius i Maria Josep Vilalta i Escolar, tots ells professors d’història a la UdL.
El Premi Josep Lladonosa d’Història Local està considerat com el més important en el seu àmbit arreu del territori dels Països Catalans, perquè ha mantingut viu l’interès per la investigació historiogràfica local.
El guardó consisteix en 4.000 euros en efectiu i la publicació del llibre, el qual regalarà el diari La Mañana en la propera edició de Sant Jordi.