<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/35948>>.

Visita a l’empresa de logística internacional Serveto

El paer en cap, Miquel Pueyo, valora la qualitat del teixit empresarial que tenim a Lleida i com aquest ajuda a generar desenvolupament i riquesa en el territori

El paer en cap, Miquel Pueyo, valora la qualitat del teixit empresarial que tenim a Lleida i com aquest ajuda a generar desenvolupament i riquesa en el territori

L’alcalde Miquel Pueyo ha realitzat aquest matí una visita a les instal·lacions que l’empresa logística internacional Serveto té al Polígon Industrial El Segre, on ha mantingut un intercanvi d’impressions amb els seus responsables, per analitzar els reptes i les oportunitats que té en l’actualitat el teixit empresarial lleidatà.

El paer en cap, que ha estat acompanyat del tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Paco Cerdà, ha estat rebut pels germans Sisco i Josep Serveto, propietaris de Serveto, així com pel director general de l’empresa, Xavier Esquerda, amb qui plegats han fet un recorregut per les instal·lacions.
En finalitzar la visita, Miquel Pueyo ha destacat el talent i potencial de l’empresa i ha fet èmfasi que “som conscients de la qualitat del teixit empresarial que tenim a Lleida i com aquest ajuda a generar desenvolupament i riquesa al nostre territori”. Al mateix temps, el paer en cap ha informat sobre la planificació de l’Ajuntament de Lleida en el polígon de Torre Blanca, on es contemplen 700 hectàrees pel desenvolupament logístic.
L’empresa Serveto va néixer el 1955 a Camarasa. Amb el primer vehicle, un Dodge Carrego, transportava persones i aliments entre pobles propers. L’any 1969, amb l'adquisició del primer camió, un Saba Austin de 7 Tones, va començar a realitzar ports a Catalunya i València.
L’any 1975 Seveto va establir la seu central a Lleida i va ampliar l’àmbit d'actuació a nivell nacional. El 2000 es va obrir al mercat europeu amb nous tractors i remolcs tautliner i semi-tautliner. Quatre anys després va ampliar la superfície de magatzematge a Lleida fins als 4.000 m2.
L’any 2014, Serveto va adquirir 14.000 m2 de superfície en terrenys del Polígon Industrail El Segre per a la construcció de noves oficines i la base logística. Unes dependències que es van inaugurar al setembre dl 2017.
Les perspectives de la direcció és doblar en quatre anys l’actual volum de negoci. En el darrer exercici, Serveto va tenir una facturació que va superar els 50 milions d’euros. El 64% del seu volum de transport és d’àmbit internacional, principalment dels sectors agroalimentari i de paper. La seva plantilla està formada per 340 treballadors i disposa d’una flota de vehicles de 226 tractors i un parc de remolcs que sobrepassa les 300 unitats. La flota de vehicles s’ha començat a renovar per a minimitzar l’impacte ambiental.