L’alcalde Pueyo es reuneix amb empreses del Parc Científic

En aquesta trobada, ha destacat el paper del parc en la recuperació econòmica i social, i com els Parcs Científics esdevenen agents essencials en els reptes de futur, amb la integració dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en els seus plans estratègics

El paer en cap, Miquel Pueyo, s’ha reunit aquest dijous amb empreses del Parc Científic i Tecnològic de Lleida, que representen sectors diversos, per tal d’estretir relacions i per traslladar-los les actuacions que la Paeria té previst perquè Lleida esdevingui la capital AgroBioTech del sud d’Europa en l’horitzó del 2030. Pueyo ha destacat també la funció dels parcs en els reptes de futur, per alinear-se amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), per tendir cap a parcs més sostenibles.
L’alcalde ha posat en valor el paper que tenen en la recuperació econòmica i social, a més de reconèixer el benefici que aporten a la societat, en tant que actuen com a transmissors de coneixement i generen ocupació i atractivitat per a instal·lar-hi altres empreses.
Pueyo ha exposat la voluntat que Lleida sigui capdavantera a l’hora de posar la tecnologia al servei del sector agroalimentari. En aquest marc, ha apuntat un dels projectes amb el qual el Parc està estretament implicat, l’Inno4Agro, que pretén crear un ecosistema d’innovació, per incentivar noves idees i models de negoci, per anar cap a un sector agroalimentari intel·ligent. Una de les operacions estratègiques del programa és la construcció de l’Agrolivinglab, per impulsar innovació oberta i col·laborativa i per fer efectiva la transferència del coneixement.
A la reunió, hi ha participat la regidora Mariama Sall i el gerent del Parc, Miquel Aran, i hi han assistit els representants de diverses firmes amb presència al parc lleidatà, que aglutinen diversos sectors, com la biotecnologia, l’ortodòncia, l’interiorisme, el cinema, etc.