Empradrona’t, finalista als premis del Congrés Nacional d’Innovació i Serveis Públics
Els guardons distingeixen les millors iniciatives d’atenció ciutadana integral i multicanal
Els guardons distingeixen les millors iniciatives d’atenció ciutadana integral i multicanal
El projecte Empadrona’t, de l’Ajuntament de Lleida, ha estat seleccionat com a finalista als premis CNIS (Congrés Nacional d’Innovació i Serveis Públics) en la categoria destinada a iniciatives d’atenció ciutadana integral i multicanal. Aquest apartat distingeix els millors models implementats que, a més, s’han adaptat a la nova realitat social i formes de relació fruit de la crisi sanitària.
Empadrona’t és un dels tres finalistes, escollits entre un centenar de propostes, al costat de Vacunacovid.Gob.es, del Ministeri de la Presidència, i de Ciutadania Digital, de l’Ajuntament de Barakaldo.
El CNIS és una de les trobades professionals referents a l’Estat en matèria d’innovació i serveis públics. Els projectes guanyadors de les diferents categories es donaran a conèixer el pròxim 26 de novembre, coincidint amb la celebració del congrés.
Amb la posada en marxa d’Empadrona’t, l’Ajuntament de Lleida ha actualitzat, digitalitzat i automatitzat l’empadronament a la ciutat. La regidora de les Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, va presentar el projecte el passat 9 de novembre al Congrés de Govern Digital de Barcelona. Sall va remarcar que s’ha aconseguit fer una tramitació 100% electrònica, sense desplaçaments ni cita prèvia; una automatització de l’expedició de certificats i una reducció de les consultes recurrents per localitzar informació.
El renovat tràmit permet que totes les persones puguin inscriure’s al seu domicili habitual, independentment de si disposen del títol jurídic de la propietat, per garantir que puguin tenir accés a l’educació, la sanitat i els serveis socials. Ja s’han fet 7.371 peticions en línia, 1.613 altes noves al padró i 12.581 certificats automàtics.
Per impulsar l’Empadrona’t, a nivell tecnològic s’han completat les accions següents:
- Tots els tràmits electrònics del padró.
- La gestió interna d’aquests expedients, electrònica.
- Generació d’avisos interns d’estat dels expedients per complir terminis.
- Per facilitar la cerca dels tràmits: una web nova: https://padro.paeria.cat/web/; un formulari que ajuda trobar el tràmit, i un pilot de xatbot per trobar el tràmit.