El Consell Mixt de Cooperació acorda la concessió de 90.000 euros per a projectes de cooperació internacional

En la reunió d’avui també s’ha acordat que la representació del Consell Mixt de Cooperació al Consell de Ciutat correspondrà a la Cristina Cristòfol, membre de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

El Consell Mixt de Cooperació ha celebrat avui la seva sessió ordinària, en la qual s’ha acordat la resolució de la convocatòria d’ajuts a projectes de cooperació internacional, acció humanitària i codesenvolupament, que compta amb una dotació de 90.000 euros, que es repartiran a 13 ONGD de la Ciutat que han presentat els seus projectes a la convocatòria.

El repartiment entre els diferents projectes s’ha dut a terme a partir de l’informe d’avaluació encarregat a la Unitat de Desenvolupament i Cooperació de la Universitat de Lleida. Les entitats rebran ajuts que financen entre el 65 i el 100% del cost del projecte presentat i aniran destinats a cobrir projectes a Haití, el Salvador, Colòmbia, Burkina Faso, Uganda, Senegal, Equador, Moçambic, Líban o els camps de persones refugiades de Sàhara o de Grècia.

En la sessió d’aquesta tarda també s’ha acordat escollir a la Cristina Cristòfol, membre de l’ONGD Sàhara Ponent i de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida al Consell mixt de Cooperació, com a representant al Consell de Ciutat, que és el màxim òrgan consultiu i participatiu de la ciutat de Lleida i que es constituirà el pròxim 27 de novembre.
A més, s’han donat a conèixer als membres del consell diferents projectes de l’àrea de Cooperació, com el conveni signat amb el Casal d’Amistat amb Cuba i el viatge de seguiment de l’Agermanament amb Lérida, a Colòmbia.