<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/35988>>.

Down Lleida lliura els Premis Integra XXI a tres empreses pel seu compromís amb les persones amb discapacitat

Serveto, E-Telecom i el Col·legi d’Arquitectes, guardonats en un acte que ha tingut lloc al Castell templer de Gardeny

Serveto, E-Telecom i el Col·legi d’Arquitectes, guardonats en un acte que ha tingut lloc al Castell templer de Gardeny

Les empreses Serveto i E-Telecom i el Col·legi d’Arquitectes han estat guardonats amb els Premis Integra XXI, de l’associació Down Lleida, per reconèixer aquelles empreses que fomenten la contractació a persones amb discapacitat intel·lectual al mercat laboral ordinari. Durant l’acte, també s’ha lliurat el pin d’honor de l’entitat a Jordi Regunt i s’ha presentat el calendari solidari 2022.

L’acte de lliurament, que ha tingut lloc al Castell templer de Gardeny, ha comptat amb l’assistència del tinent d’alcalde Paco Cerdà, la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, i els regidors Ángeles Ribes i Xavier Plau. També han estat presents el vicepresident de la Diputació, Jordi Latorre; el president del Consell del Segrià, David Masot, i el subdelegat del Govern central, Jose Crespín. Els assistents han pogut visionar la projecció d’un vídeo sobre el Projecte d’inserció sociolaboral Integra XXI.
Els premis han estat lliurats per treballadors de les mateixes empreses guardonades: Jordi Fortuny, Maria Mir i Eloy Porcel, i han estat recollits per Xavier Esquerda, Joan Carles Mir i Víctor Pérez Pallarés.
Integra XXI és el servei d’inserció sociolaboral per a persones amb síndrome de Down i d’altres discapacitats intel·lectuals, a l’empresa ordinària. Aquest servei es va iniciar el 2003 i utilitza la metodologia del Treball amb Suport. La integració laboral és un mitjà perquè les persones amb discapacitat aconsegueixin elaborar la seva pròpia identitat i perquè puguin anar construint el seu projecte de futur, madurant integralment com a persones. El treball els dona l’oportunitat de participar de manera activa a la societat i constitueix la via d’accés al món dels adults.